Vesti iz fudbala

Slaviša Jokanović sa Dinamom izbacio Zenit iz Kupa Rusije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 21:11
Slaviša Jokanović sa Dinamom izbacio Zenit iz Kupa Rusije MN Press

Zenit ove sezone neće imati priliku da pojuri duplu krunu u Rusiji jer ga je u šesnaestini finala Kupa (staza Regiona) eliminisao naš trener Slaviša Jokanović sa Dinamom iz Moskve 1:1 (1:1) - 4:5 penalima.

U nikad viđenom formatu takmičenja, Dinamo je u Sankt Peterburg stigao iz "staze kupa" i negde je iznenađenje najavio već u prvom minutu kada je poveo autogolom Vasjutina. Do kraja poluvremena Bakaev je izjednačio (36), ali je Dinamo u nastavku uspeo da sačuva mrežu pa su se izvodili penali.

Kada je Grulev promašio drugi penal za Dinamo, a domaćin iskoristio sva tri udarca, činilo se da će Zenit slaviti. Međutim, golman Leščuk je zaustavio udarac Kuzjajeva, pa na kraju i Santosa za veliko slavlje Moskovljana.

U osmini finala je i Krasnodar koji sa klupe vodi Vladimir Ivić. Oni su gostovali Akhramtu u Groznom i slavili su ubedljivo 3:0, golovima Kobnana (27) i Krivcova (60. i 90+3). Mihajlo Banjac je igrao 65 minuta za Krasnodar.

U "stazi kupa" igrali su se prvi mečevi polufinala. Samara je dočekala CSKA i meč se završio burnim remijem u drugom delu 2:2 (0:0). Medina je 46. minutu doneo prednost ekipi Milana Gajića i Saše Zdjelara, domaćin je preokrenuo pogocima Pisarskog (49) i Cipčenka (64), da bi Čalov u 76. minutu iz penala doneo remi Moskovljanima pred revanš.