Vesti iz fudbala

Marko Šarić osvojio Suboticu, Napredak poslednji četvrtfinalista Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 20:54
Marko Šarić osvojio Suboticu, Napredak poslednji četvrtfinalista Kupa Srbije MN Press

Napredak je poslednji četvrtfinalista Kupa Srbije jer je pobedio Spratak ŽK u Subotici 1:0 (1:0), golom Marka Šarića u 38. minutu. Kruševljani su iskoristili pola sata dominacije u prvom delu da dođu do trijumfa i priključe se u četvrtfinalu Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, TSC-u, Radniku iz Surdulice, Vojvodini, Radničkom iz Niša i Novom Pazaru. Subotičani su u krizi rezultata, imali su tokom meča veći posed, prilike, ne i dobru realizaciju.

Spartak je imao inicijativu u prvih 15-tak minuta, ali su se Kruševljani konsolidovali, počeli su opasno da prete i Marko Šarić je iz treće prilike uspeo da zatrese mrežu Nikole Bursaća u 38. minutu. Imao je napadač Napretka dve solidne prilike i nije ih iskoristio, ali zato treću jeste. Jovanović je preneo igru na levu stranu, bek Projić je odlično centrirao na drugu stativu, odakle je "osmica" Napretka glavnom loptu u mrežu. Mogao je i Bastajić da uveća prednost dva minuta kasnije, međutim, bio je izblikiran.

Napravio je domaćin pritisak do kraja poluvremena, Todorovski je šutirao sa 16 metara, jako, pored gola.

Napadao je Spartak tokom celog drugog poluvremena, imao je Šimura sjajnu priliku u 65. minutu, ali sa par metara nije uspeo da pošalje loptu u mrežu. Mogao je Toševski da postigne gol za tv špice direktno iz kornera, ali je lopta odsela na prečki. Na drugoj strani Napredak se svojski branio i čekao priliku iz kontre. Dočekao je u 84. minutu, međutim Čečarić je loptu glavom poslao pored gola.

Osmina finala Kupa Srbije

Četvrtak

Radnički SM - Crvena zvezda 1:3 (1:1)
/K. Đorđević 38 pen - Ivanić 43, Rakonjac 56, Kangva 64/

Metalac - Čukarički 0:2 (0:1)
/Spasojević 21, Adžić 62 pen/

Spartak ŽK - Napredak 0:1 (0:1)
/Šarić 38/