Vesti iz fudbala

Atletiko "minimalcem" preskočio Sevilju i ostao u Kupu kralja: Depaj prekinuo muke Madriđana, gostima teško pao oduzet penal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 22:53
Memfis Depaj, strelac odlučujućeg gola za Atletiko protiv Sevilje Guliver
Memfis Depaj, strelac odlučujućeg gola za Atletiko protiv Sevilje

Atletiko je preživeo četvrtfinale Kupa kralja i na štetu Sevilje  ostao u trci za jedan od trofeja u španskom fudbalu - 1:0 (0:0). Dugo su se Madriđani napinjali da "razoružaju" Andalužane, da bi pred kraj utakmice zadali fatalan udarac klubu srpskih fudbalera Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića. 

Prvo poluvreme nije donelo skoro ništa vredno pamćenja. Domaćin jeste "preoravao" travu svog "Metropolitana", ali bez ikakvog efekta. Izabranicima Dijega Simeonea nedostajale su prave ideje, bolji završni pas, a samim tim i šutevi, pa su ih pre odlaska na predah uputili svega četiri. Od toga samo jedan u okvir gola.

Pa, opet su izbunarili idealnu šansu za vođstvo u 26. minutu. Markao je krenuo po loptu, ali je samo napravio faul, sudija nije imao ni trunke dileme, pa je je Antoan Grizman stao iza bele tačke. I promašio, jer se okliznuo a njegov šut završio iznad Nilanda i prečke. Za 13. takav peh u njegovom 36. izvođenju penala. 

 

 

Francuski napadač i u nastavku je bio najopasniji među "jorgandžijama", pa je Norvežanin među stativama Andalužana morao u nekoliko navrata da uloži ozbiljne napore. Jednom je bio i savladan, međutim, pogodak vihornog centarfora je poništen zbog prethodnog ofsajda (60). 

Kapitulirao je i posle šuta Memfisa Depaja, međutim i tada je njega i goste pogledala sreća, pošto je Holanđanin bio zamalo ispred zadnjeg igrača Sevilje pre nego što je primio loptu i krenuo da zatresao mrežu (68).

To nije obeshrabrilo špica iz "zemlje lala", bivši igrač Barselone našao je na kraju način da na regularan način ispiše svoje ime na semaforu i svoj sastav, preumoran od silnih utakmica u poslednje dve nedelje, povede ka minimalnom ali vrednom trijumfu (79). 

Anhel Korea ga je uposlio posle proboja po desnoj strani, a on rutinski, sa male udaljenosti, šansu pretvorio u toliko čekani i željeni gol Madriđana. Međutim, umalo da im to ne bude dovoljno, jer je sudija svirao jedanesterac za Sevilju kada je Lamela pao preko noge Bariosa u nadoknadi vremena (90+5).

 

 

Intervencijom iz VAR sobe Sevilja je ostala bez prilike da iskoristi taj zicer i eventualnim izjednačenjem izboksuje produžetke. Što je ozbiljno isfrustriralo Ramosa, rakitića i ostale, ali glavni arbitar se nije vraćao na svoj prvobitni izbor. 

Kup Kralja, četvrtfinale

utorak

Selta - Real Sosijedad 1:2 (0:1)
/De La Tore 90+2 - Ojarzabale 2, Beker 66/

sreda

Majorka - Đirona 3:2 (3:0)
/Larin 21, Prats 28, 35 pen - Stuani 68 pen, Savio 90+5/

Atletik Bilbao - Barselona 4:2 (2:2, 1:2)
/Guruzeta 1, Sanket 49, I. Vilijams 105+2, N. Vilijams 120+1 - Levandovski 26, Jamal 32/

četvrtak

Atletiko Madrid - Sevilja 1:0 (0:0)
/Depaj 79/

 

Cup tree provided by Sofascore