Vesti iz fudbala

Kup Kralja na TV Arena sport: Sevilja na rođendan traži spas sezone na "Metropolitanu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 16:35
Igrač Sevilje, Serhio Ramos Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Igrač Sevilje, Serhio Ramos

Fudbaleri Sevilje gostovaće Atletiko Madridu od 21 čas (TV Arena 1 Premium) u poslednjoj utakmici četvrtfinala Kupa Kralja. Ovo je ujedno i poslednja šansa za klub iz Andaluzije da "spasi" sezonu i eventualno osvajanjem trofeja dođe u poziciju da nastupa u evropskim takmičenjima i naredne sezone. Ovo će biti i specijalna utakmica za Sevilju jer je klub sa stadiona "Ramos Sančez Pishuan" osnovan na današnji dan pre 134 godine.

Tim Kikea Sančeza Floresa je grupnu fazu Lige šampiona završio na poslednjem mestu, dok se u La Ligi nalaze na 17. poziciji i imaju samo bod više od Kadiza koji je u zoni ispadanja. Malo je reći da se aktuelni šampion Lige Evrope nalazi u izuzetno lošoj situaciji. 

 

 

Jedina šansa da na neki način izvuku sezonu jeste osvajanje trofeja u kupu. To neće biti nimalo lako jer ih čeka gostovanje na stadionu "Vanda Metropolitano". Atletiko se za razliku od Sevilje nalazi u znatno boljoj poziciji.

Nakon 20 odigranih kola u španskom prvenstvu, zauzimaju četvrto mesto sa 41 bodom, dok su u Ligi šampiona prošli u osmini finala gde ih čeka dvomeč sa milanskim Interom. U Kupu Kralja su u prethodnoj rundi eliminisali gradskog rivala, Real Madrid i nema sumnje da je to dalo vetar u leđa izabranicima Čola Simeonea. 

Plasman u polufinale španskog kupa su već ranije obezbedili Atletik Bilbao, Majorka i Real Sosijedad.

Kup Kralja, četvrtfinale

Utorak

Selta - Real Sosijedad 1:2 (0:1)
/De La Tore 90+2 - Ojarzabale 2, Beker 66/

Sreda

Majorka - Đirona 3:2 (3:0)
/Larin 21, Prats 28, 35 pen - Stuani 68 pen, Savio 90+5/

Atletik Bilbao - Barselona 4:2 (2:2, 1:2)
/Guruzeta 1, Sanket 49, I. Vilijams 105+2, N. Vilijams 120+1 - Levandovski 26, Jamal 32/

Četvrtak

Atletiko Madrid - Sevilja 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore