Vesti iz fudbala

Završena grupna faza Kupa Afrike: Maroko prošao dalje, Zambija ispala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 23:16
Završena grupna faza Kupa Afrike: Maroko prošao dalje, Zambija ispala Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba)

Mečevima Grupe F završena je grupna faza Kupa Afrike koja je donela mnogo iznenađenja. Maroko je golom Zakima Ziješa pobedio Zambiju 1:0, obnezbedio prvo mesto u grupi F, a Zambiju, uz poslednjeplasiranu Tanzaniju poslao kući. Eliminisani su još i Gana kao peta po uspešnosti trećeplasirana selekcija, kao i najlošiji u skoru po grupama: Tanzanija, Tunis, Alžir, Gambija, Mozambik i Gvineja Bisao. 

 

 

Trojica selektora su danas dobili otkaze, a Obalu Slonovače, koja je prošla ipak u osminu finala vodiće neko drugi trener jer je Gase smenjen. Za Crvenu zvezdu je pozitivno što su Osman Bukari (Gana) i King Kangva (Zambija) eliminisani pa će se brzo priključiti pripremama. Na takmičenju su ostali Žan Filip Kraso (Obala Slonovače) i Naser Điga (Burkina Faso).

Poznati su i parovi osmine finala koja se igraju od 27. do 30. januara: Nigerija - Kamerun, Angola - Namibija, Zelenortska Ostrva - Mauritanija, Maroko - Južna Afrika, Mali - Burkina Faso, Senegal - Obala Slonovače, Egipat - DR Kongo i Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja.

Kup Afrike, treće kolo

Grupa F

Tanzanija - DR Kongo 0:0

Zambija - Maroko 0:1 (0:1)
/Ziješ 37/

 

Пласман обезедио Sofascore