Vesti iz fudbala

Liverpul u finalu Liga kupa Engleske, izlazi na megdan Čelsiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 22:57
Luis Dijaz postiže gol za Liverpul Tanjug/AP Photo/Kin Cheung)
Luis Dijaz postiže gol za Liverpul

Liverpul je remijem protiv Fulama 1:1 (1:0) izborio finale Liga Kupa Engleske gde će mu rival biti Čelsi. Želeli su ljubitelji fudbala da 25. februara na stadionu "Vembli" u Londonu gledaju duel Čelsija i Liverpula i to im se ostvarilo.

Stigao je Liverpul u London na revanš polufinala sa prednošću od 2:1, Fulam je sve učinio da stigne barenm do produžetaka, ali im to nije pošlo za raukom.

Liverpul je brzo stigao do prednosti u Londonu i to već u 11. minutu. Luis Dijaz je na dodavanje mladog štopera Kuansaha primio loptu, šutirao, ona se odbila od bloka i prevarila golmana Fulama Bernda Lena. 

 

 

Taj pogodak je doneo sigurnost "redsima", pa je Darvin Nunjez u 28. minutu pogodio stativu, da bi u narednom napadau Luis Dijaz bio ljut kao ris zbog poništenog gola (ofsajd).  

U nastavku meča je Isa Diop uspeo da izjendači u 77. minutu na pas Harija Vilsona, koji je tri minuta kasnije mogao da donese preokret. Međutim, njegov udarac  je golman Kojmin Keler uspeo da odbrani. Fulam se časno oprostio od Liga kupa, Saša Lukić nije dobio priliku večeras, presedeo je meč na klupi.