Vesti iz fudbala

Radnički se isprsio, Crvena zvezda nastavila da brani trofej u Kupu Srbije

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

15.03.2023 16:54
Radnički se isprsio, Crvena zvezda nastavila da brani trofej u Kupu Srbije Facebook/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda nastavlja da brani trofej Kupa Srbije, jer je u Sremskoj Mitrovici posle preokreta uspela da eliminiše Radnički 3:1 (1:1). Sa novim trenerom Darkom Tešovićem, prvoligaš je koristio i loše vreme i klizva teren da što skuplje proda kožu. Poveo je golom Krste Đorđeviča iz opravdano dosuđenog penala, ali su Mirko Ivanić, Marko Rakonjac i Kingsi Kangva ipak odveli crveno-bele u među osam najboljih u ovom takmičenju, gde su za sada plasman obezbedili Radnik, TSC, Radnički Niš, Novi Pazar i Vojvodina. Prostala dva susreta osmine finala igaju se takođe danas.

Crvena zvezda je napadala od starta, pokušavala je i kroz sredinu i preko krila, izvela je niz kornera, ali nikako nije uspevala da razbije dvojni blok domaćina. A, kako to biva, Radnički je iz prvog kornera stigao do prednosti u 38. minutu. Lopta je posle šuta Ivića pogodila u odručenu ruku Srđana Mijailovića i sudija Pavle Ilić opravdano je pokazao na belu tačku. Krsta Đorđević je matirao Borjana na opšte oduževljenje publike.

Pet minuta trajalo je oduševljenje na tribinama, jer je Mirko Ivanić ubrzo izjednačio. Zvezdin ofanzivac je uputio šut-centaršut iskosa sa leve strane, Katai je zasmetao Milošu Ostojiću i lopta je završila u mreži.

Znali su crveno-beli da moraju da pojačaju ritam igre, pa su posle 10 minuta ofanzive stigli do preokreta. Osman Bukari je idelano centrirao sa desne strane, a Marko Rakonjac lako glavom matirao Ostojića. Novi napadač crveno-belih je postigao treći pogodak. Čim je Radnički krenuo da napada, usledio je novi gol crveno-belih. Azarov je sjajno prošao po levoj strani, a Kingsiju Kangvi je ostalo da povratnu loptu sa sedam-osam metara ubaci u praznu mrežu. 

Domaćin nije imao snage da se vrati u meč, a imao je i sreće da ne primi još neki pogodak jer su crveno-beli promašili tri četiri prilike.

Radnički SM - Crvena zvezda 1:3 (1:1)

Stadion: Promenada.
Sudija: Pavle Ilić.
Strelci: K. Đorđević u 38. iz penala za Radnički SM, a Ivanić u 43, Rakonjac u 56. i Kangva u 64. minutu za Crvenu zvezdu.

RADNIČKI SM: Ostojić - Ilić, Ignjatović (od 67. Milicanović), Spasojević, Protić (od 75. Miodragović) - Ivić, Gajić -  Petrović (od 67. Stevanović), Čarapić, S. Ilić (od 57. M. Ilić) - Đorđević (od 67. V. Petrović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan (od 73. Vasiljević) - Vigo, Eraković, Leković, Rodić (od 46. Azarov) - Mijailović (od 46. Kangva), Kanga - Bukari, Katai (od 69. S. Mitrović), Ivanić (od 57. Mijatović) - Rakonjac.