Vesti iz fudbala

Revanši FA kupa: Evertonov minimalac i mučenje Notingem Foresta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 23:32
Fudbaler Evertona, Andre Gomeš Tanjug/Peter Byrne/PA via AP
Fudbaler Evertona, Andre Gomeš

Fudbaleri Notingem Foresta su se plasirali u narednu rundu FA kupa, jer su savladali Blekpul na gostovanju 3:2 nakon produžetaka. U prvom meču dve ekipe je bilo 2:2, kao i večeras na "Blumfild Roudu", te je pitanje učesnika sledeće faze kup takmičenja odlučeno nakon produžetaka.

"Šumari" su u 16. minutu poveli preko Endrua Omobamidelea. Tokom čitavog meča je bila vidljiva razlika u kvalitetu, a to je ponovo došlo do izražaja u 46. minutu kada je Danilo duplirao vođstvo gostiju. Ipak, Blekpul je uzvratio preko Albija Morgana i tako vratio neizvesnot u meču u 61. minutu. Apsolutni šok su doživeli gostujući navijači kada je Kajl Džozef u 78. minutu doneo izjednačenje domaćinu. Kako nije bilo pobednika u regularnih 90 minuta, usledili su produžeci. Forest je bio bolji rival u dodatnih 30 minuta igre, što su krunisali pogotkom u 110. minutu kada je Kris Vud savladao protivničkog golmana i doneo pobedu timu ekipi Nuna Espirita Santa.

Everton je minimalnim rezultatom savladao Kristal Palas 1:0 (1:0) na "Gudison Parku". Duel dva premijerligaša je bio "najtvrđa" utakmica u današnjem programu FA kupa. Jedini pogodak na meču postigao je Andre Gomeš u 42. minutu kada je iz slobodnog udarca direktno savladao Sema Džonstona. Tim Šona Dajša je uspeo u svojoj nameri, odbranio prednost do kraja meča i prošao u narednu rundu takmičenja.

 

 

Norič je slavio nakon preokreta na gostovanju Bristol Roversima 3:1 (0:1). Trećeligaš je stigao do prednosti u 20. minutu preko Luka Mekormika, ali su "kanarinci" veoma lako preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu. Gabriel Sara je u 53. minutu poravnao rezultat, a Adam Ajda je u 59. bio precizan sa "bele tačke" i doneo prednost gostima. Keni Meklin je u 87. minutu rešio pitanje pobednika i postavio konačan rezultat.

Notingem Forest će u narednoj fazi FA kupa igrati sa Bristol sitijem, Everton čeka duel sa još jednim premijerligašem Lutonom, a Norič će ići na gostovanje Liverpulu.