Vesti iz fudbala

Vladan Milojević za TV Arena: Uvek je važno pobediti kada igraš za Zvezdu, ima vremena za finese

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 18:38
Vladan Milojević za TV Arena: Uvek je važno pobediti kada igraš za Zvezdu, ima vremena za finese FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su započeli seriju provera na zimskim pipremama na Kipru, a u meču sa lokalnim drugoligašem Akritasom bilo je dobrih i slabih momenata, kako to već biva u ovoj fazi rada i sklapanja mozaika igre i tima za takmičarske izazove.

Vladan Milojević i saradnici povratnika na trenersku klupu najtrofejnijeg srpskog kluba imali su priliku da vide kako trenutno stoje stvari, pri čemu je izrotiran veliki broj igrača, a svi su prošli bez povreda.

"Ovo nam je prva utakmica, sigurno da nismo imali dovoljno vremena da u ova dva dana na Kipru implementiramo tehničke i taktičke elemente koje planiramo, pa u ovom trenutku i nije bio fokus na njima. Generalno, dosta radimo i hoćemo da podignemo fizičku spremu, pa smo i jutros imali trening, a igrači su dobili i minutažu na utakmici", započeo je blic analizu pobede na sunčanom ostrvu šef stručnog štaba aktuelnog prvaka Srbije pred kamerama TV Arena sport.

Tokom priprema rezultat je u drugom planu, mada to ne važi za klubove Zvezdine veličine, čega je svestan i osvajač trofeja i učesnik dve Lige šampiona sa crveno-belima. Tim iz Ljutice Bogadana je poveo, pa gubio, ali je na kraju ipak slavio. 

"Slažem se da je rezultat uvek bitan, kada igrate u Zvezdi morate da imate pobednički mentalitet. U prvom poluvremenu smo imali dosta šansi, znate da ja to volim, a golovi će doći sa svežinom. Ima dosta elemenata za ispravljanje, ali nam je utakmica pokazala šta hoćemo i moramo da implementiramo. Dosta je novih stvari koje radimo i tražimo moji saradnici i ja", ozbiljan je bio Milojević u razgovoru sa jednim od izveštača naše televizije sa lica mesta. 

Dok traju pripreme vrlo je bitno i da se sačuva dobro zdravstveno stanje igrača, jer su svi potrebni u borbi za još jednu titulu i novi pehar Kupa Srbije. 

"Uvek je bitno da iz ovakvih utakmica izažemo bez povreda i da igrači "odrade" sve što se tiče fizike. Ima vremena za finese", poručio je sa Kipra trener Zvezde, inače prezadovljan uslovima rada, onim što su pokazhali mlađi prvotimci protiv Akritasa i što reprezentativci iz redova crveno-belih rade na aktuelnom Afričkom kupu nacija i Azijskom kupu.