srb
• najnovije
Vesti iz fudbala

(KRAJ) Dragan Džajić jednoglasno izabran za predsednika FSS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 15:31
(KRAJ) Dragan Džajić jednoglasno izabran za predsednika FSS MN Press

Srbija danas dobija novog predsednika Fudbalskog Saveza Srbije, a to će posle jučerašnjih dešavanja biti izvesno Dragan Džajić. Drugi kandidat Nemanja Vidić povukao je juče kandidaturu, pa će tako 85 delegata, koliko ih broji skupštinski saziv glasati samo za Zvezdinu legendu.

Za izbor, Draganu Džajiću će biti potrebna većina od 50 odsto plus jedan od ukupnog broja delegata koji će učestvovati u radu. Praktično, Skupština će moći da radi sa minimum 43 delegata, glasanje je tajno, pa je za izbor predsednika u tom slučaju minimalno dovoljno 22 glasa "Za". Međutim, u Staru Pazovu je već pristigao veliki broj delegata, pa će za izbor predsednika biti potrebna većina glasova.

Tema izbora novog predsednika je pod tačkom devet od 11 koliko će ih biti na Dnevnom redu. Sednicu će otvoriti Nenad Bjeković, zamenik predsednika srpske kuće fudbala. Odmah potom biće konstituisano i Radno predsedništvo, u čijim ingerencijama se i nalazi vođenje sednice. Verifikaciona komisija overiće promenu delegata između sednica prvog novembra prošle godine i 14. marta.

Izborna Skupština FSS

14.03.2023. 15:51

Kraj Izborne Skupštine

Izborna Skupština FSS je završena.

14.03.2023. 15:50

Džajić: Odgovoran sam čovek, radiću najbolje što znam

Dragan Džajić se zahvalio svima na izboru.

"Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali. Ponosan sam i počastvovan prilikom da vodim sprski fudbal. Prihavtio sam ovaj izazov jer verujem da mogu da pomognem. Možemo da podignemo srpski fudbal na veći nivo. Kada sam bio kandidat rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom. Odgovoran rad će biti odlika mog tima. U FSS ima stvari koje dobro fiukcionišu, a ima i onih koje možemo da unapredimo. Pokušaćemo da A selekcija bude na EP i Mundijalu i da na tim takmičenjima zablista. Cilj je da se kvalifikujemo na EURO i tamo napravimo uspeh. Želimo i na drugim segmentima da budemo uspešni. Zbog toga sam formirao tim koji je svima poznat i zadatak će nam biti da sprski fudbal napravi iskorak. Dobro je za sport da ljudi iz politike vode računa i pomažu. Država sa izgradnjom infrastrukture pomaže maksimalno koliko može. Grade se novi stadioni u Loznici, Zaječaru i Loznici, svi jedva čekamo Nacionalni stadion. Uslovi za rad od najmlađih selekcija do seniora moraju da budu bolji, da se igra bolji i moderniji fudbal. Kada sam bio igrač voleo sam pune tribine. Navijače na stadion dovodi samo rezultat. Uspeh na terenu podiže interes i vraća ugled selekciji u društvu. Najodgovorniji su stručni štab i igrači, a mi smo tu da im obezbedimo uslove. Moramo da radimo na razvoju regiona, ne smemo da talenti propadaju. Nije iskorišćen taj talenat u pravoj meri. Trudićemo da ojačamo sve strukture Saveza, da Lige budu atraktivinije. Želim svima da dam autonomiju u radu, ali to će doneti odgovornost. Čelnici Regiona će imati moje poverenje, da u skaldu sa planom rade na njegovoj implementaciji. Sudijska organizacija će delovati samostalno. Verujem ljudima iz Sudijske organizacije da to mogu, a mi ćemo biti brana od raznih udara na njih. Oni moraju biti profesionalni. Trenerska organizacija radi dobro i može da pomogne razvoj našeg fudbala. Želim da ukinem klubaštvo koje dovodi do dekstrukcije. Ponosan sam na kontake sa UEFA i FIFA, trudićemo se da budemo važan deo UEFA i partener u projektima. Pratićemo modernizaciju fudbala bez koje nema napretka. Nemam čaroban štapić i ne obećavam kule i gradove. Neću da kažem "sve ću vam ja rešiti". Mogu da radim kako najbolje znam i da dam svoje znanje, iskustvo i umeće. Sebe smatram odgovornoim čovekom i moj doprinos će biti takav. Samo vas molim da u početku imamo strpljenja da sagledamo svaki problem i onda da ga rešavamo. Nisam za radikalne zaokrete, oni će doći vremenom", istakao je Džajić.

Foto: MN Press

 

 

14.03.2023. 15:27

Dragan Džajić jednoglasno izabran za predsednika FSS

Posle usvajanja izveštaja o radu, finansijskog izveštaja, predsednik izbornog procesa Stojan Radošević predstavio je jedinog kandidata za predsednika Dragana Džajića. Statut daje za pravo ako postoji jedan kandidat, glasanje može biti i javno, rekao je Radošević. Svih 78 delegata, jer je Mirko Poledivca napustio sednicu, glasalo je da se javno glasa.

Svih 78 delegata je podiglo zelene kartone, Džajić je novi predsednik FSS.

14.03.2023. 15:16

Budžet FSS za 2023. je 24,5 miliona evra

Jovan Šurbatović je izneo i plan budžeta za 2023. godinu. Projektovan budež za sledeću godinu je 24,5 miliona evra, niži nego prethodne godine. Planirani troškovi za fudbalske aktivnosti su 85 odsto.

14.03.2023. 15:00

Šurbatović: FSS nikad nije imao veći budžet

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović je ukazao na aktivnosti Saveza u prethodne četiri godine, potencirajući uspehe i u mlađim ketegorijama, ženskom fudbalu, futsalu...

"Minule četiri godine su obilovale spotskim rezultataima. Živimo od uspeha A tima, igrali smo na dva Mundijala 2018. i 2022, plasirali smo se od "C" Divizije Lige nacija u "A" diviziju. Klupski fudbal nam je 11. po koeficijentu u Evropi, sa pet klubova naredne sezone i šampionom koji će igrati direktno u Ligi šampiona. Borili smo se protiv nameštanaja utakmica i insistiranje na punoj regularnosti. Od 2016. do 2021. smo imali 97 prijava UEFA za nameštanje utakmica, a samo pet klubova 58 prijava. Uhvatili smo se u koštac sa velikim zlom, a već dve godine nemamo nijednu nameštenu utakmicu. Zahvaljujući i VAR-u. Uvećani su sponzorski ugovori i svi prenosi su na TV Arena sport. Potpisali smo rekordne ugovore, samo 60 miliona u protekloj godini. Potpisali smo ugovor sa kompanijom "MG" ugovor na 3.6 miliona evra što samo znači da nemamo nemaštenih utakmica. Potpisali smo ugovor sa Telekomom Srbije u visini od 6 miliona evra, i sa Mozzartom na 5,7 miliona evra. Ugovor za TV prava iznosi 24 miliona evra. Sponzorski pul prati FSS, a potpisujemo i licencne ugovore sa velikim kompanijama. Zajedno sa Zajednicom potpisali smo uvećane ugovore od TV prava. FSS nikad nije imao veći budžet nego sada, za 2022. godine dobili smo i Majsku nagradu, kao najbolji Savez u Srbiji. Ovaj FSS se u poslednjih šest godina ponašao racionalno, nisu potrošeni svi fondovi iz UEFA i FIFA u visini od 10 miliona evra koji će koristiti novi saziv", rekao je između ostalog Šurbatović.

Foto: MN Press

 

 

14.03.2023. 14:36

Prisustvuje 79 od 85 delegata FSS

Verifikaciona komisija je na osnovu člana 11 poslovnika o radu FSS, utvrdila da sednici prisustvuje 79 od 85 delegata, pa postoji kvorum za rad, rekao je Zoran Šćepanović.

Verifikovano je pet novih delegata a to su: Jovica Vasilić, Dragan Džajić, Stefan Babović, Igor Konatar, Nemanja Vidić,. FS Vojvodine je umesto Tomislaav Karadžića delegiralo Ratka Grabića.

14.03.2023. 14:28

Nikola: Izborom Džajića će FSS biti u sigurnim rukama

Luka Nikola, član UEFA, prvi je uzeo reč i obratio se skupu:

"Dobro je vratiti se ovde, doduše u drugačijim okolnostima. Želim da vam prenesem srdačne pozdrave UEFA i drago mi je pto prisustvujem još jednoj Skupštini. Danas imamo značajan događaj, i nastavak modernizacije Saveza koji je počeo pre dve godine. Sada imamo pravno utemeljen okvir u kome su glavne odlike demokraija, transparentnost. Sada je pravično reći da je bilo prepreka na tom putu, ali se broji konačan rezultata. Želim da čestitam Nenadu Bjekoviću i Jovanu Šurbatoviću na uspešnom vođstvu srpskog broda u protekle dve godine. Treba nastaviti sa modernizacijom FSS u narednom periodu. Nešto bih rekao o izborima. Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog već svetskog fudbala. Uprkos povlačenju, želim da čestitam Nemanji Vidiću na vođenju kampanje i želim mu da ostane da daje doprinos srpskom fudbalu. Želim mnogo sreće Draganu Džajiću i njegovom timu, ne samo legendi srpskog i svetskog fudbala već i uspšenom administrativcu i nadam se da će uz svoj tim voditi Savez na pravi način. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama i imaćete podršku UEFA".

Foto: MN Press

 

 

14.03.2023. 14:12

Nedimović predsedava radnim predsedništvom Skupštine

Nenad Bjeković je do izbora novog predsednika zasedanje sednicom predao generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću. On je naveo da su sednici prisutni i izlaslanici UEFA Nikola Luka i Marios Georgiju. 

Zatim su delegeti prihvatili predlog da tri člana radnog predsedništva budu: Branislav Nedimović, Uljarević i Darko Ramovš.

14.03.2023. 14:08

Počelo je Skupštinsko zasedanje

Počela je Izborna Skupština FSS sa desetak minuta zakašnjenja. Nju su otvorili doskorašnji vd predsednik Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović. Kvoruma će sigurno biti, jer je stiglo više od 43 delegata.

Foto: MN Press

 

 

14.03.2023. 13:47

Selektor Dragan Staojković će prisutvovati sednici

Selektor Srbije Dragan Stojković stigao je u Staru Pazovu i prisustvovaće Izbornoj sednici. Dragan Džajić je u više navrata izjavio da je zadovoljan radom selektora i da tu neće biti promena.

Foto: MN Press

 

 

14.03.2023. 13:44

Dragan Džajić stigao u Staru Pazovu

Dragan Džajić je stigao u Staru Pazovu u društvu Vladimira Petrovića Pižona, koji bi u njegovoj "vladi" trebalo da ima značajnu funkciju.

Foto: MN Press

 

 

Ostavite komentar