Vesti iz fudbala

Kamerun samo do boda sa igračem više: Gvineja povela, pa oslabljena sprečila pobedu "lavova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 20:28
Detalj sa meča Kameruna i Gvineje Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba)
Detalj sa meča Kameruna i Gvineje

Fudbaleri Kameruna i Gvineje podelili su bodove u drugom meču startnog kola C grupe Afričkog kupa nacija - 1:1, mada je prva od dve reprezentacije čak celo drugo poluvreme imala igrača više u polju.

Potcenjena Gvineja je povela u desetom minutu, posle velike greške odbrane Kamerunaca, kada je Bajo iskoristio poklon loptu i rutinski je savladao protivničkog golmana Fabrisa Onduoa. 

I umesto da to bude vetar u leđa ekipi u nastavku bitke u gradu Jamusukro u Obali Slonovače, Kamana je zaslužio crveni karton i ostavio saborce na cedilu u nadoknadi vremena (45+3). 

 

 

To je značilo pojačanu ofanzivu brojčano nadmoćnijeg tima, pogotovo posle izjednačenja u 51. minutu, preko Magrija na dodavanje Enkudua, ali stvorene prilike nisu bile dovoljne za trijumf. 

Mogao je Kamerun i do celog plena i preokreta, ali u 88. minutu golman Gvineje Kone sjajno je odbranio udarac Toko Ekambija. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču, jer su Gvinejci ostali na nogama. I sačuvali bod. 

Odnosno jednaku šansu da se probije u drugu rundu kontinentalnog takmičenja, za šta će joj, kao i Kameruncima, biti potrebno da urade više u mečevima sa Senegalom i Gambijom. 

Kup afričkih nacija

grupa C

Senegal - Gambija 3:0 (1:0)
/Gej 4, Kamara 52, 86/

Kamerun - Gvineja 1:1 (0:1)
/Magri 51 - Bajo 10/

 

Standings provided by Sofascore