Vesti iz fudbala

Erik Dajer od otpisanog igrača u Totenhemu do dresa Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 20:48
Erik Dajer od otpisanog igrača u Totenhemu do dresa Bajerna Twitter/Bayern

Za Totenhem i menadžera Angelosa Postekoglua Erik Dajer je ove sezone bio "otpisan", ali za trenera Bajerna Tomasa Tuhela idealno pojačanje za defanzivnu liniju šampiona Nemačke. 

Engleski reprezentativac je dobio zeleno svetlo od "pevaca" da karijeru nastavi u Minhenu za četiri miliona evra s obzirom da nisu ni računali da mu produže ugovor koji je isticao na leto. Stigao je u Minhen, prošao lekarske preglede i oficijalno podigao dres. Ugovor, bar prema medijskim najavama trebalo bi da glasi do juna 2025. godine uz opcije produžetka.

 

 

"Dajer je poseban defanzivac. Možemo da ga koristimo kao centralnog štopera, može da igra levog i desnog u liniji od trojice defanzivaca, a većim delom karijere, kao i u selekciji Engleske igrao je na poziciji "šestice". On je tu, čekamo da se sve finalizuje", istakao je danas tokom dana trener Bajerna Tomas Tuhel.

 

 

Kada je 2015. godine stigao iz lisabonskog Sportinga u Totenhem za pet miliona evra, veoma dobri defanzivac se brzo ustalio u timu Maurisija Poketina. Klub iz Londona napušta sa 364 odigrane utakmice, 13 golova i 12 asistencija. Za selekciju engleske debitovao je 13. novembra 2015. godine, odigrao je 49 mečeva uz tri postignuta pogotka. Poslednji put ga je selektor Geret Sautgejt pod zastavu zvao u martu prošle godine, a poslednji meč je odigrao na Mundijalu u Kataru i to u pobedi protiv Senegala od 3:0.