Vesti iz fudbala

Grizman najbolji strelac Atletika u istoriji: Dao je 174 gola za "jorgandžije"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 11:10
Antoan Grizman Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia
Antoan Grizman

Francuski fudbaler, Antoan Grizman od srede uveče je i zvanično najbolji strelac u istoriji Atletiko Madrida!

Prvotimac "jorgandžija" je u polufinlu Superkupa Španije bio strelac na meču protiv Real Madrida (3:5) i to je bi njegov 174. gol u dresu kluba iz Madrida, što nikome pre njega nije pošlo za rukom.

 

 

Grizman je na tom meču imao 94% tačnih pasova, četiri šuta na gol, jednu asistenciju i jedan postignuto pogodak, što je upotpunilo neverovatnu partiju u Saudijskoj Arabiji.

"Velika čast za mene je što sam uspeo da postigem toliki broj golova za Atletiko. Bio je to vrlo emotivan trenutak za mene, a kako se sve dogodilo jpš tokom prvih 45 minuta morao sam na poluvremenu da sputavam emocije kako bih bio fokusran na meč. Odigrali smo dobro, ali smo pali u produžetku i svima nam je žao zbog toga", rekao je posle meča francuski fudbaler.

 

 

Novim golom u deulu protiv gradskog rivala, Grizman je na večnoj listi strelaca Atletika prestigao Luisa Aragonesa koji je 173 puta uspeo da postigne gol u dresu Madriđana, a čiji je rekord uspeo da izjednači u decembru prošle godine.

Da bi postavio ovaj rekoed francuskom reprezentativcu je bilo potrebno 368 utakmica, a u klub je prvi put došao 2014. godine i ostao do 2019, da bi se vratio 2021. godine.