Vesti iz fudbala

Osam golova u madridskom derbiju: Real preko Atletika do finala Superkupa Španije

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

10.01.2024 22:53
Antonio Rudiger i Džud Belingem Tanjug/AP Photo
Antonio Rudiger i Džud Belingem

Neverovatan meč u Rijadu! Atmosfera možda nije bila na nivou, ali je na terenu bio pravio spektakl. Ekipa Real Madrida je posle produžetaka nadigrala Atletiko 5:3 (2:2, 3:3) i plasirala se u finale Superkupa Španije.

Bio je ovo "Madrilenjo" za pamćenje. Golovi su počeli da padaju već u šestom minutu kada je Mario Hermoso posle kornera glavom savladao Kepu Arizabalagau, koji je večeras bio izuzetno nesiguran.

Usledio je munjevit preokret Reala, Antonio Rudiger u 20 i Ferlan Mendi u 29. minutu okrenuli su rezultat u korist svog tima, ali je 2:2 na poluvremenu postavio Antoan Grizman u 37. minutu, a Francuz je nakon sjajnog driblinga kojim je izbacio iz igre Luku Modrića, postigao fenomenalan gol sa 25 metara udaljenosti.

Drugi deo igre počeo je obazrivo, ali se susret rasplamsao oko 70. minuta kada se i publika probudila. Ubrzo posle toga, usledio je autogol Rudigera nakon mlake intervencije Kepe.

Ipak, Real je Real. "Kraljevići" se nisu predali i uspeli su da izjednače rezultat u samom finišu. Nakon promašaja Vinisijusa i dva pokušaja Džuda Belingema, na loptu je natrčao Dani Karvahal i zakucao je u mrežu.

Bilo je jasno da ćemo gledati produžetke. U prvom se Atletiko sjajno branio, a Real je taj bedem probio tek u 116. minutu, kada je posle centaršuta Karvahala Stefan Savić nesrećno savlao svog golmana, Jana Oblaka.

Tačku na i stavio je Brahim Dijaz u 122. minutu, kada je pogodio prazan gol Ateltika, budući da je Oblak otišao u šesnaesterac rivala posle prekida.

Real će u finalu koji je na programu u nedelju odmeriti snage sa boljim iz duela Barselona - Osasuna (četvrtak, 20.00, TV Arena 3 Premium).

 

Cup tree provided by Sofascore