Vesti iz fudbala

Superkup Španije na Areni: Madriđani u borbi za finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 14:00
Alvaro Morata je ove sezone bio koban po Real Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Alvaro Morata je ove sezone bio koban po Real

"El Madrilenjo" u polufinalu Superkupa Španije za ulazak u finale i borbu za trofej. Real i Atletiko igraju u Rijadu večeras važan meč jer su obe ekipe u Saudijsku Arabiju stigle sa težnjom da osvoje prvi trofej ove sezone.

Trener Madriđana Karlo Anćeloti ne može da računa na Tiboa Kurtou, Davida Alabu, Edera Militaoa i Lukasa Vaskeza, ali su mu se na vreme oporavili Vinisijus Žunior i još neki igrači koji su mu nedostajali tokom decembra. Sa druge strane, Dijego Simeone nema Tomu Lemara i Vitola, dok je Barios rovit i pod znakom pitanja.

 

 

Ovo je treće izdanje Superkupa Španije koje se igra u Saudijskoj Arabiji, u prvom je slavio Real Madrid, a prošle sezone je Barselona deklasirala "kraljevski" klub u finalu i odnela trofej u prestonicu Katalonije.

"Verujem da smo konkurentni u Rijadu, došli smo da se borimo za trofej. Znamo vrednosti Atletiko Madrida i očekujem da gledmao veoma zanimljiv i dinamičan meč", istakao je Karlo Anćeloti.

 

 

Atletiko je pre dve godine ispao u polufinalu od Atletik Bilbaoa, ali ove sezone je pobedio Real u Primeri 3:1, blistao je dvostruki strelac Alvaro Morata.

Superkup Španije

Polufinale

Sreda

Real Madrid - Atletiko Madrid 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Četvrtak

Barselona - Osasuna 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale

Nedelja, Rijad, 20.00 (TV Arena 1 Premium)