Vesti iz fudbala

Flik ne računa na Milera na prijateljskim mečevima protiv Perua i Belgije

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.03.2023 13:28
Flik ne računa na Milera na prijateljskim mečevima protiv Perua i Belgije Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Hansi Flik odlučio je da sa spiska igrača za predstojeće prijateljske mečeve sa Peruom i Belgijom izostavi napadača Bajerna Tomasa Milera, prenosi Bild.

Miler je po završetku Svetskog prvenstva u Kataru izjavio da razmišlja da se povuče iz reprezentacije Nemačke. Međutim, napadač Bajerna je posle razgovora sa Flikom odlučio da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Nemačka je kao domaćin izborila plasman na EP, a u terminima kvalifikacija "panceri" će igrati prijateljske mečeve. Nemačka će se 25. marta sastati sa Peruom, a tri dana kasnije igraće sa Belgijom. Nemački mediji tvrde da će Flik na predstojećim mečevima testirati veliki broj fudbalera, ali na spisku nema Milera.

 

 

"Razgovarao sam sa Milerom i saopštio mu da ga neću zvati za mečeve u martu i junu. Međutim, to ne znači da je njegova karijera u reprezentaciji završena i da neće imati mesto u timu na EP 2024. godine", rekao je Flik.

Selektor Nemačke je posebno naglasio da niko nema zagarantovano mesto u timu, a to je saopštio i giolmanu Manuelu Nojeru koji se oporavlja od povrede.

"Forma igrača je suština. Nema nedodirljivih i Manuel to zna. Ja verujem da će on ponovo biti sa nama kada dostigne 100 odsto forme", naglasio je Flik.

Miler (33) je za reprezentaciju Nemačke odigrao 121 meč i postigao je 44 gola, dok je Nojer branio na 117 susreta.