Vesti iz fudbala

Mejdston otkrovenje trećeg kola FA Kupa: Šestoligaš minimalcem prošao dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 17:22
Fudbaleri Mejdstona Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP
Fudbaleri Mejdstona

Mejdston je baš retko poznata ekipa ljubiteljima van Engleske, ali su večeras njeni fudbaleri junaci jedne od najdeljenijih sportskih vesti širom Starog kontinenta na pravoslavni Badnji dan, jer je ovaj šestoligaš uspeo da se dokopa četvrtog kola FA kupa. 

Za to mu je bio dovoljan samo jedan, ali kao dijamant vreda, gol Sema Korne iz penala u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. Igrao se 45+2 minut kada je prvotimac nižerazrednog tima savladao golmana Stivenidža i ispisao istoriju ovog čuvenog i starog takmičenja - 1:0 (1:0: 

 

 

U prvoj turi današnjih mečeva 3. runde dalje su prošli i Koventri, Lester, Ipsvič i Njukasl. Redom, prvi od timova je u spektakularnoj utakmici sa hrpom golova savladao Oksford junajted - 6:2 (3:1). Strelci za pobednički tim bili su Šef, Palmer, Latibedir, O’Her i dva puta Goden. Sa druge strane su se u strelce upisali Haris i Gudram.

Lester je slavio sa 2:3 (0:2) na gostovanju Milvolu, tako što je vodio sa 2:0, pa strepeo za prolazak. Kasadei i Pereira doneli su dva gola prednosti Lisicama nakon prvog poluvremena, ali je Vatmor prepolovio. Kanon je pogodio za 3:1, da bi gol Fleminga u finišu uneo nervozu u redove gostiju. Bez posledica. 

 

 

Njukasl je napravio ubedljiviji "brejk" na stadionu Sanderlenda  - 0:3 (0:1). Put ka trijumfu trasirao im je autogol Balarda, Aleksander Ajzak je duplirao razliku, da bi isti fudbaler u zadnjem minutu regularnog dela susreta sa bele tačke potvrdio trijumf favorozovanog sastava. 

Seriju gotujućih timova potvrdio je Ipsvič pred publikom Vimbldona - 1:3 (1:2). Ka sledećem kolu poveo ga je autogol  Dejvisona, a posao su završili Tuanzebe i Tejlor. Počasni gol za domaćina, koji je jedno vreme igrao s desetoricom, zbog dva žuta kartona Pela, postigao je Rivs.