Vesti iz fudbala

Kalinić i Hajduk, treći deo: Hrvat se vratio na "Poljud" za samo jedan evro

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 22:15
Kalinić i Hajduk, treći deo: Hrvat se vratio na "Poljud" za samo jedan evro HNK Hajduk

Hajduk čeka titulu već punih 18 godina i deluje da je ove sezone možda i u najboljoj situaciji da do nje i dođe. Klub iz Splita je danas otpočeo pripreme za prolećni deo sezone, a tim Mislava Karoglana biće pojačan za još jedno iskusno ime.

Po treći put u svojoj karijeri, Nikola Kalinić je zadužio opremu Hajduka. On je potpisao ugovor do kraja sezone, a njegova primanje će biti simbolična. Jedan evro će hrvatski napadač inkasirati u narednih nekoliko meseci.

On je svoju karijeru započeo u Splitu, nakon čega je otišao u Blekburn Roverse. U svojoj karijeri je nosio i dresove Dnjipra, Fiorentine, Milana, Atletiko Madrida, Rome i Helas Verone. U Hajduk se vratio početkom 2022. godine ali je prethodnog leta odlučio da napusti klub zbog povrede koju je doživeo.

Ipak, kada je Karoglan ponovo seo na klupu u novembru, klub je stupio u kontakt sa Kalinićem kada je i sve dogovoreno. On je prethodna dva meseca radio individualno kako bi stekao potrebnu fizičku spremu za takmičarski fudbal, a sada će proći i prepreme sa ostatkom ekipe.

 

 

"Kada su u pitanju finansije, to je bio najlakši dogovor za tri godine koliko sam u Hajduku. Dogovorili smo platu od jednog evra. Kalinić želi da pomogne klubu i da osvoji titulu, to je jedini motiv zbog kojeg se vratio" rekao je sportski direktor splitskog kluba, Mindaugas Nikoličius.

Hajduk je trenutno lider na tabeli u hrvatskom prvenstvu sa 41 bodom. Na drugom mestu se nalazi Rijeka sa 35 (meč manje), a Dinamo iz Zagreba je treći sa 34 (dva meča manje).