Vesti iz fudbala

"Old Firm" pripao Seltiku: Bernardo i Furuhaši zaustavili Rendžers

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 15:54
Kjogo Furuhaši, strelac za Seltik Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP
Kjogo Furuhaši, strelac za Seltik

Lider se neće menjati u Škotskoj ni posle 21. kola, jer je Seltik u zimskim čarolijama (padao sneg) pobedio najvećeg rivala Glazgiv Rendžers 2:1 (1:0) i zadržao prednost na čelu tabele. U 333. ligaškom "Old Firmu"Seltik je slavio 116. trijumf golovima Bernarda i Furuhašija, pa je sa dva meča više pobegao na osam bodova pred "rendžerima" koji su prekinuli niz od 11 mečeva bez poraza u Premijer ligi Škotske.

Bili su igrači Seltika pod pritiskom pre meča, ali su u njega ušli odlučni da bodovi ostanu na "Selhrst Parku". Kjogo Furuhaši je na startu propustio priliku, a Pailo Bernardo se u 25. minutu iskuspio za promašaj nekoliko minuta pre toga. Odbitak je smestio u mrežu na radosta navijača "zeleno-belih". Tek pred kraj prvog dela Rendžers je došao do igre, ali je golman Jan Hart odbranio udarac Mekauzlenda.

 

 

Kjogo Furuhaši je posebno inspirisan protiv najljućeg rivala, a u 47. minutu je rešio meč sjajnim udarcem sa distance. Lopta se zarila u sam gornji ugao. Sve je bilo jasno na "Selhrstu" u 71. minutu kada je defanzivac gostiju Leon Balogun izgubio živce i prisebnost i zaradio isključenje.

Gol kapitena Glazgov Rendžersa Tavernijea iz slobodnog udarca u 88. minutu doneo je nadu navijačima "rendžera", ali u 12 minuta nadoknade domaćin pobedu nije doveo u pitanje. Rendžers je uspeo da serijom pobeda nadoknadi prednost Seltika, ali nisu uspeli da dobiju i najvažniji meč, pa će morati da čekaju neki novi kiks lidera.

 

Пласман обезедио Sofascore