Vesti iz fudbala

Zaraženi Hamed Traore definitivno propušta Afrički kup nacija: Udarac za reprezentaciju Obale Slonovače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 21:05
Hamed Traore, fudbaler Bornmuta Guliver
Hamed Traore, fudbaler Bornmuta

Hamed Traore i pored velike lične i selektorove želje definitivno neće moći da nastupi za fudbalsku reprezentaciju Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija sledeće godine (13. januar - 11. februar).

Vezista iz zemlje organizatora najvećeg kontinentalnog takmičenja u tom delu sveta zarazio se malarijom, zbog čega mora član Bornmuta da miruje i uzima potrebne lekove, čak i posle završene hospitalizacije. 

"Sada je izašao iz bolnice i tu je sa nama, ali sa sportske strane biće odsutan nekoliko meseci. Lekari moraju proveriti da li njegovo telo reaguje kako treba na medikamente", objasnio je trener Bornmuta, Andoni Iraola.  

Šef stručnog štaba pomenute selekcije, Žan Luj Gase, imao je informacije iz prve ruke, pa je teška srca izabrao da ne stavi maleroznog igrača na spisak za pomenuti turnir, iako će to biti veliki hendikep za tu afričku selekciju. 

Španac sa trenerske klupe 12. plasiranog kluba Premijer lige, Iraola, nije otkrio kako se Traore zarazio, pa je medijima jedino dostupna informacija da se 23-godišnjak iz veznog reda Bornmuta razboleo prošlog meseca.