Vesti iz fudbala

Dodela "Zlatne lopte" na TV Arena sport: Spuštanje zavese na još jednu uspešnu godinu Fudbalskog saveza Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 08:33
Violeta Slović, Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović MN Press
Violeta Slović, Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović

Fudbalski savez Srbije dodeliće poslednjeg radnog dana u 2023. godini "Zlatnu loptu" najaboljim pojedincima u godini na izmaku.

Svečanost u Hotelu "Hajat" počinje u 12.00 časova, a uoči direktnog prenosa na kanalu TV Arena 1 Premium, najgledanija sportska televizija u ovom delu Evrope je priredila i specijalan tridesetominutni studijski program posvećen ovom događaju.

Prema odluci Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije priznanje će u kategoriji najbolje fudbalerke primiti Violeta Slović, najbolji trener je selektor muške reprezentacije Dragan Stojković, dok je za najboljeg igrača u 2023. godini izabran Aleksandra Mitrović.

 

 

Nikome od njih ovo neće biti prva "Zlatna lopta", imajući u vidu da je Violeta Slović već jednom bila laureat, Draganu Stojković će četvrti put u karijeri  primiti ovu nagradu, a najefikasniji napadač Srbije u istoriji će treći put dobiti priznanje za najboljeg.

Na ovaj način biće spuštena zavesa na još jednu uspešnu godinu u Fudbalskom savezu Srbije koja je krunisana plasmanom na Evropsko prvenstvu u Nemačku narednog leta, što je prvi odlazak reprezentacije na kontinentalno prvenstvo još od 2000 godine.

Srbija će na Evropskon prvenstvu nastupati u grupi C, gde će joj rivali biti najbolji nacionalni timovi Danske, Engleske i Slovenije, a Aleksandar Mitrović će na tom takmičenju biti jedna od glavnih uzdanica "orlova" u pokušaju da ostvare zapažen rezultat.