Vesti iz fudbala

Predsednik Ferencvaroša otkriva: Stanković želi da bude trener Intera

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

27.12.2023 20:57
Trener fudbalera Ferencvaroša, Dejan Stanković MN Press
Trener fudbalera Ferencvaroša, Dejan Stanković

Predsednik Ferencvaroša, Gabor Kubatov, je komentarisao rad Dejan Stankovića na klub mađarskog kluba i otkrio kako nekadašnji trener Crvene zvezde želi da jednog dana sedne na klupu Intera.

Stanković je proveo devet sezona u dresu "neroazura" u periodu od 2004. do 2013. godine. Trenersku karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi, nakon čega je usledila selidba u Sampdoriju. Ekipu Ferencvaroša vodi od septembra 2023. godine

U dosadašnjem toku sezonue, 45-godišinjak je vodio aktuelnog šampiona Mađarske do drugog mesta na polusezoni i obezbedio je nokaut fauze Lige konferencija. Vodio je ekipu na 21 utakmici i upisao je 11 pobeda, sedam remija i tri poraza.

 

 

"On želi da postane trener Intera. Upravo zato može dosta da donese. Takva ambicija ga vodi do želje za pobedom po svaku cenu. Takođe, on je želeo da dođe kod nas. Rekao mi je "Predsedniče, dajte mi ovaj tim". Nije ni čudo što smo finansijski deo ugovora završili za 10 minuta. Tek smo na početku i pravo lice tima će se pokazati na proleće. Gledajući učinjeno, nismo napravili pogrešnu odluku" izjavio je Kubatov.

Srpski trener je u prethodnoj sezoni imao izuzetno težak zadatak kada je preuzeo Sampdoriju u oktobru 2022. godine. Glavni cilj bio opstanak u Seriji A, a kako do toga nije došlo usledio je rastanak. Na klupi Ferencvaroša će do kraja sezone voditi bitke sa prvoplasiranim Paksom, dok će u Ligi konferencija odmeriti snage sa Olimpijakosom.