Vesti iz fudbala

Klemen preporodio Rendžers, na dva boda su od Seltika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 15:02
Klemen preporodio Rendžers, na dva boda su od Seltika Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Belgijski trener Filip Klemen je bukvalno preporodio Glazgov Rendžers koji je pobedom nad Madervelom 3:0 (2:0) u 19. kolu Premijer lige Škotske stigao na samo dva boda zaostatka za liderom Seltikom, a ima i meč manje!

Dovel (4) i Kantvel (16) su u uvodnim minutama u Madervelu doneli presudnu prednost, da bi do kraja meča gosti još dva puta zatresli mrežu ali su pogoci Desersa bili poništeni zbog ofsajda. 

Od kada je Klemen zamenio krajem oktobra Stivena Dejvisa na klupi, u 16 mečeva ostvario je čak 13 pobeda uz tri remija i to dva evropska (Sparta, Aris).

Pobedom nad Betisom u Sevilji osvojili su prvo mesto u Grupi "C" i izborili direktan plasman u osminu finala UEFA Lige Evrope. Rivala će sačekati posle mečeva baraža osmine finala.

Klemen, bivši trener Monaka, Briža, Genka i Beverena je brzo "namestio" ekipu. Defanzivna stabilnost sa iskusnim igračima Tavernijeom, Goldsonom i Balogunom, donela je i bolju ofanzivu. Siril Desers, nekadašnja velika želja Crvene zvezde i Abdalah Sima su sjajno "kliknuli" na terenu pa su produkovali čak 15 golova.

Standings provided by Sofascore