Vesti iz fudbala

Al Ahli nadigrao Urava Redse i osvojio treće mesto na klupskom Svetskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 18:12
Al Ahli Tanjug/AP Photo/Mohammed Asad
Al Ahli

Al Ahli savladao je ekipu Urava Red Dajmondsa 4:2 (2:1) u utakmici za treće mesto FIFA Svetskog klupskog prvenstva u Saudijskoj Arabiji.

Egipatski tim je poveo u 19. minutu, a minimalno vođstvo doneo im je Jaser Ibrahim. Šest minuta kasnije, bilo je 2:0. Sada je Persi Tau zatresao mrežu.

U finišu prvog dela, Urava je smanjila rezultat. Strelac je bio Hose Kante. Bio je to 43. minut, pa se sa vođstvom Al Ahlija od 2:1 otišlo na odmor.

Uspela je Urava da dođe do izjednačenja, i to u 54. minutu. Sviran im je jedanaesterac, koji je u pogodak pretvorio Aleksander Šolc.

 

 

Ekipa iz Egipta je, ipak, ubrzo vratila prednost. U 60. minutu svoju mrežu pogodio je Koizumi i tako doneo Al Ahliju prednost od 3:2.

Mogao je egipatski tim sve dileme rrešiti u 75. minutu. Ovaj put je njima dosuđen penal, no Ali Maloul nije uspio da iskoristi ovu priliku.

Ono što Maloulu nije uspelo tada, jeste u devetom minutu sudijske nadoknade. Majstorski je izveo slobodan udarac i na veoma lep način pogodio za 4:2. Rezultat se više nije menjao, pa je bronza pripala Al Ahliju.

Finale Svjetskog klupskog prvenstva na programu je večeras u 19 sati. Sastaće se Mančester siti i Fluminense, a direktan prenos možete pratiti na TV Arena 3 Premium.