Vesti iz fudbala

Finale SP za klubove na TV Arena sport: Mančester siti favorit protiv Fluminensea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 09:03
Fudbaleri Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Fudbaleri Mančester sitija

Najbolji timovi Evrope i Južne Amerike, Mančester siti i Fluminense odlučiće u Saudijskoj Arabiji ko će biti novi svetski klupski šampion sveta.

Jubilarno, 20. finale FIFA Svetskog klupskog prvenstva biće odigrano na stadionu "King Abdulah Sports siti" u Džedi uz direktan prenos na kanalu TV Arena 3 Premium (19.00).

Ovogodišnje izdanje klupskog Svetskog prvestva biće poslednje u sadašnjem formatu sa sedam klubova, budući da su čelnici "svetske kuće fudbala" odlučili da se od narednog ciklus abroj učesnika poveća na 32, kako bi navijači širom sveta mogli da uživaju u što većem broju mečeva.

 

 

Fudbaleri Mančester sitija imaće ovog petka priliku da osvoje jedini preostali pehar sa najkvalitetnijih takmičenja koji im nedostaje u klupskoj vitrini, nakon što su osvojili sve što su mogoli u domaćim okvirima, a zatim trijumfovali i u Ligi šampiona.

Takođe, meč u glavnom gradu Saudijske Arabije mogao bi da bude istorijski i za hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića koji bi u slučaju trijumfa ekipe Pepa Gvardiole postao pvi igrač u istoriji koji je ovo takmičenje osvajao sa tri različita kluba. Pre nego što je prešao u Mančester siti i sa "građanima" stigao do borbe za trofej, Kovačić je već uspevao da ga osvoji kao fudbaler Real Madrida i Čelsija.

Kao uvertitra za ovaj duel biće odigran i meč za treće mesto u kojem se sastaju japanska Urava i egipatski Al Ahli i taj susret počinje u 15.00 časova, takođe uz prenos na kanalu TV Arena sport 3.