Vesti iz fudbala

Čeferin ne brine: Ne nameravamo da sprečavamo stvaranje Superlige, fudbal nije na prodaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 15:00
Aleksander Čeferin, predsednik UEFA MN Press
Aleksander Čeferin, predsednik UEFA

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin nije zabrinut odlukom suda da se dozvoli formiranje fudbalske Superlige. Prvi čovek Evropske kuće fudbala pomno je ispratio prezentaciju "A22", takozvane nove Superlige u tri dela.

"Gledao sam jutros takozvanu prezentaciju A22. Teško je odlučiti da li treba da budete šokirani ili dobro zabavljeni onim što ste videli. Prema novoj ideji evropska Superliga je čak zatvorenija od one iz 2021. koju su svi odbili", kazao je predsednik UEFA.

Prve reakcije velikih klubova (Bajern, Mančester Junajted, Atletiko Madrid, Sevilja), da nisu zainteresovani za novo takmičenje, dali su Čeferinu odličan šlagvort.

"Ne, nemamo nameru ni da pokušavamo da ih sprečimo. Mogu da stvaraju šta god hoće. Jedva čekam da započnu svoje fantastično takmičenje sa dva kluba. Nadam se samo da znaju šta rade. Mada, nisam baš siguran... Fudbal nije na prodaju", istakao je Čeferin. 

Evropska Superliga je bila projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje odmah napustilo devet klubova Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko, od ove godine i Juventus i sada je podržavaju Real i Barselona. Sud je danas doneo odluku u korist Superlige, videćemo kako će se odvijati njeno formiranje, ako do toga i dođe.