Vesti iz fudbala

Legendarni Rumenige: Real i Barsa hoće da "sruše" Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 13:55
Karl Hajnc Rumenige Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Karl Hajnc Rumenige

Sud pravde Evropske unije saopštio je u četvrtak da su Evropska fudbalska unija (UEFA) i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zloupotrebile dominantan položaj blokirajući pretnjom sankcijama stvaranje alternativnog turnira, Superlige.

Posle saopštenja Suda, usledila je i reakcija iz Superlige: "Pobedili smo! Monopol UEFA je gotov, a fudbal je besplatan. Klubovi su sada slobodni i mogu sami da odlučuju o svojoj budućnosti", rekao je izvršni direktor Superlige Bernd Rajhart.

Međutim, oštre reakcije stižu i sa druge strane, a među prvima se javio Karl-Hajnc Rumenige. Legendarni Nemac nema dilemu po pitanju takozvane Superlige, a njeno formiranje vidi isključivo u nameri Real Madrida i Barselone da oštete moćnu Premijer ligu.

"Serija A bi postala Serija B, Bundesliga 'cvajta'… A da li znate zašto se sve ovo dešava? Isključivo da bi Premijer liga bila oštećena, jer je najbolja i zarađuje dosta. Real Madrid i Barselone žele da joj naštete, pa su izmislili Superligu", rekao je Rumenige.

Iz najjačeg ranga španskog fudbala, La Lige, takođe je naglašeno da odluka Suda ne znači i nužno odobrenje formiranje Superlige.

"Iako promoteri Superlige tvrde da im odluka Suda ide korist, realnost je da Evropski sud pravde jasno rekao da to ne znači da projekat kao što je Superliga nužno mora biti odobren", naznačeno je u saopštenju La Lige.