Vesti iz fudbala

Stigla pravda: Predsednik Ankarugučua doživotno izbačen iz fudbala, a preti mu i zatvorska kazna!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.12.2023 10:10
Predsednik turskog superligaša Ankaragučua Faruk Koča Abdurrahman Antakyali/Depo Photos via AP
Predsednik turskog superligaša Ankaragučua Faruk Koča

Predsednik turskog superligaša Ankaragučua Faruk Koča doživetno je izbačen iz fudbala zbog udaranja sudije Halila Umuta Melena po završetku susreta sa Rizasporom.

Ankaruguču i Rizaspor remizirali su 1:1, a Koča, nezadovoljan suđenjem, nasrnuo je glavnog arbitra posle utakmice i tom prilikom ga udario pesnicom u glavu. Od zadobijenog udarca Umut Meler pao je na travu, gde ga je besna rulja nastavila da šutira. 

Glavni arbitar sa vidljivom masnicom ispod oka, prebačen je potom u bolnicu, gde ga je posetio i predsednik Turske Redžep Erdona, koji je privremeno doneo odluku da zaustavi prvenstvo.

Koća je potom podneo ostavku na mesto predsednika kluba, ali je pre toga da više nego šokantnu izjavu.

"Ovaj incident nastao je zbog pogrešnih odluka i provokativnog ponašanja sudije. Cilj mi je bio verbalno da reagujem na njegovo suđenje i pljunem mu u lice. U tom sam trenutku ošamario arbitra po licu, a šamar koji sam dao neće izazvati nikakve prelome. Nakon mog šamara, sudija je stajao nekih 5-10 sekundi i onda se bacio na zemlju. Odmah su me udaljili s mesta događaja jer sam bio srčani bolesnik", rekao je bivši predsednik Ankaragučua, koji je u međuvremenu uhapšen, pa mu preti i zatvorska kazna.

FS Turske potom je po ubrzanom postupku doneo odluku o doživotnoj suspenziji Koče, koji će morati da plati i novčanu kaznu od 63.000 evra. Uz to, klub će narednih pet utakmica kod kuće odigrati pred praznim tribana, a nastavak prvenstva Turske lige očekuje se 19. decembra.