Vesti iz fudbala

Predsednik Ankarugudžua nokautirao glavnog sudiju, posle remija sa Rizeom: Novi nivo nasilja u turskom fudbalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 22:17
Navijači Ankaragudžua na stadionu Guliver
Navijači Ankaragudžua na stadionu

Svakakvih scena nasilničkog ponašanja smo se nagledali u turskom fudbalu, ali "treće poluvreme" meča Ankaragudžu - Rize (1:1), prevazilazi dosadašnje incidente. Barem kada su u pitanju sudije u ulozi žrtava. 

Jer, ne događa se svaki dan da predsednik jednog kluba kao razjareni bik strči na teren i pesnicom u glavu obori glavnog arbitra, kao što je prvi čovek domaćina Faruk Koča "patosirao" Hamita Ulula.

Sve i da je pomenuti delilac pravde dosudio dva, tri penala ili nekoliko crvenih kartona samo jednoj ekipi nezamislivo i nedopustivo je da bude na taj način kažnjen za svoje neznanje ili tendecioznost. 

 

 

Ipak, jedan nasilnik dao je sebi za pravo da "oplavi"prvog sudiju utakmice u kojoj su gosti izjednačili golom u sedmom minutu nadoknade vremena (90+7), a pre toga su i oni i rival ostali bez jednog isključenog igrača, dok je VAR poništio jedan gol. 

Nisu se proslavili ni pomoćnici nesrećnog čoveka, obzirom da su se na vreme razbežali i izbegli da i sami dobiju koji udarac, dok je Ulul dobio i nekoliko šuteva od strane razjarenih navijača. 

 

 

Ako je to uopšte bitno posle svega, Ankaragudžu je posle ovog remija izbio na 11. poziciju u Superligi Turske, dok je Rize sada osmi u konkuenciji 20 klubova.