Vesti iz fudbala

Nokautirani turski sudija pušten na kućno lečenje: Halil Umut Meler izašao iz bolnice u Ankari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 13:10
Halil Umut Meler, pozdravlja medije, prilikom napuštanja bolnice Guliver/AP Photo/Ali Unal)
Halil Umut Meler, pozdravlja medije, prilikom napuštanja bolnice

Halil Umut Meler, 37-godišnji turski sudija, napustio je bolnicu u koju primljen zbog posledica fizičkog napada na njega posle prvenstvene utakmice Ankaragudžua i Rizea. 

Njega je prvo nokuatom na zemlju oborio predsednik Ankaragudžua, Faruk Koča, a onda su ga tako savijenog od bolova na travi par puta šutnuli navijači, koji su takođe uleteli na teren. 

 

 

U međuvremenu je Koča pritvoren pod optužbama za nanošenje telesnih povreda službenom licu, a to što se izvinio arbitru i sportskoj zajednici zbog svog ponašanja, ne bi trebalo da ga amnestira od teške kazne.

Pogotovo što je izjavio da ga je "samo ošamario", mada su ceo sve obišli snimci i fotografije na kojima se vidi kako udara nesrećnog čoveka, zbog čega je Umut završio sa podlivima ispod oka. 

 

 

Meler je tužiocima naveo da mu je Koče uz udarac pesnicom u glavu pretio kako će ga ubiti, kao i ostalim službenim licima na utakmici. 

Čelnici turskog fudbalskog Saveza najavili su novi sastanak u sredu po pitanju nastavka prvenstva koje su prekinuli na neodređeno vreme.