Vesti iz fudbala

Dva fudbalera Mozzart Bet Superlige na spisku selektora Gane: Hjuton pozvao Ada i Bukarija, Ovusu ostao bez poziva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 17:52
Dva fudbalera Mozzart Bet Superlige na spisku selektora Gane: Hjuton pozvao Ada i Bukarija, Ovusu ostao bez poziva MN Press

Selektor Gane, Kris Hjuton, objavio je spisak pred utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija. On je pozvao 25 fudbalera, među kojima su i dva igrača iz Mozzart Bet Superlige Srbije - Osman Bukari i Edmund Ado.

Brzonogi Bukari je bio vrlo izvestan za ovaj spisak, s obzirom na to da je igrao i na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je čak bio i strelac protiv Portugala. Međutim, oko Ada je bilo neizvesno, pošto je bivši vezista Šerifa poslednji put u nacionalni tim pozvan sredinom prošle godine.

Ipak, partije i kontinuitet u dresu subotičkog Spartaka pomogle su Adu da se vrati na spisak selektora i ponovo nosi dres reprezentacije.

Takođe, poziv je mogao da usledi i za napadača Čukarikog, Samjuela Ovusua, ali je Hjuton umesto njega izabrao Patrika Kpoza iz Šerifa.

Spisak reprezentacije Gane:

Odbrana: Tarik Lampti (Brajton), Denis Odoi (Klub Briž), Gideon Mensah (Okser), Patrik Kpoo (Šerif Tiraspolj), Danijel Amarti (Lester Siti), Džozef Aido (Selta Vigo), Mohamed Salisu (Sautempton), Aleksander Điku (Strazbur)

Sredina: Tomas Parti (Arsenal), Mažid Ašimeru (Anderleht), Abdul Salis Samed (Lans), Edmund Ado (Spartak Subotica)

Napad: Džordan Aju (Kristal Palas), Osman Bukari (Crvena zvezda), Džozef Paitsil (Genk), Kamaldin Sulemana (Sautempton), Ransford Jeboa Konigsdurfer (Hamburger SV), Mohamed Kudus (Ajaks), Andre Aju (Notingem Forest), Kamal Sova (Klub Briž), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Antoan Semenjo (Bornmut).