Vesti iz fudbala

Kristijano Ronaldo odigrao 1.200 mečeva u profesionalnoj karijeri: Nova impresivna brojka ukrašena 868. golom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 21:13
Kristijano Ronaldo odigrao 1.200 mečeva u profesionalnoj karijeri: Nova impresivna brojka ukrašena 868. golom Guliver

Kristijanu Ronaldu vreme ništa ne može, čak i sada kada broji sitno do 40. godine ima ambiciju i energiju veliku kao svemir, pa ne čudi što je u večerašnjoj pobedi njegovog Al Nasra nad Al Rijadom (4:1) u novom kolu prvenstva Saudijske Arabije novim impresivnim brojkama zadužio istoriju fudbala.

Čim je istrčao na teren i krenuo za loptom postao je tek peti igrač u analima najpopularnijeg loptanja na svetu koji je odigrao najmanje 1.200 mečeva u profesionalnoj karijeri. Od toga 995 za Sporting, Mančester junajted, Real Madrid, Juventus i sadašnji klub.

Najveći deo utakmica s prefiksom klupski skupio je u državnim prvenstvima Portugala, Engleske, Italije, Španije i Saudijske Arabije (682), u nacionalnim Kupovima nastupio je 85 puta, dok se recimo u prestižnoj evropskoj Ligi šampiona čak 183 puta našao u protokolu. 

 

 

Brdo utakmica odigrao je i za rodni Portugal (205), čiji dres i danas s ponosom nosi, mada se činilo da će odložiti kapitensku traku i zauvek napustiti Navigatore posle timskom neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru prošle godine, garniranog njegovom malom minutažom i sukobom mišljenja sa tadašnjim selektorom.

Fernando Santoš je u međuvremenu napustio kormilo, a Ronaldo je sa svojim zemljacima obezbedio direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, što će mu biti čak 11. veliko takmičenje sa državnim timom. I prilika da dodatno pojača lični "poenterski" skor u tom delu karijere (129). 

 

 

Ronaldo ili jednostavno CR7, kako mnogi vole da ga zovu, sve vreme je probijao i golgeterske granice, pa ne čudi što mu je večerašnji pogodak u 31. minutu, za 1:0, čak 868. neodbranjiv šut od kada za život zarađuje od fudbala. A, na poslednjoj fudbalskoj adresi je plaćeniji nego ikada, kao i mnoge bivše zvezde evropskog fudbala koje su krenule za njim u prebogatu zemlju Bliskog istoka. 

 

 

A, gde su golovi tu su i asistencije - ukupno 248, pri čemu je poslednji put bio paker baš protiv rijada, kada je pomogao Otaviju da duplira prednost Al Nasra u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. Takođe, Ronaldo je večeras slavio neverovatnu 791. pobedu u profesionalnoj karijeri. 

Statistika kaže i da je 38-godišnjak sa Madeire bio čak 15 puta strelac na 16 utakmica ove sezone za Al Nasr, što ga drži u vrhu kandidata za Zlatnu kopačku saudijskog klupskog fudbala. Osam dodavanja za pogotke drugih samo se uklapa u opšti utisak da uživa u tom kutku sveta. Ali, se ne ne opušta, samo zato što što je mnogo bolji od svojim tamošnjih fudblaskih čuvara.