Vesti iz fudbala

Hoze Pekerman ljut zbog poteza Saveza napustio mesto selektora Venecuele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 14:06
Hoze Pekerman ljut zbog poteza Saveza napustio mesto selektora Venecuele TV Arena sport/ Screenshot

Hoze Pekerman nije više selektor Venecuele. Podneo je neopozivu ostavku iskusni 73-godišnji Argentinac zbog neslaganja sa čelnicima Saveza koji su po pisanju medija prekršili niz obećanja.

Kada je stigao na kromilo Venecuele 2021. godine, Pekerman je napravio dugoročan projekat razvoja fudbala u ovoj južnoameričkoj zemlji. Jedan od projekata bio je i Liga mladih klubova kako bi se igračio tog uzrasta što bolje razvijali. To obećanje Savez nije ispusnio pa projekat nije uspeo da se realizuje.

I nije samo to razlog odlaska Pekermana. Savez nije poboljšao uslove za rad selekcija, kasne plate stručnom štabu seniorske i mlade selekcije, a problemi sa finansijama uslovila su i neka odlaganja zakazanih prijateljskih mečeva, navode mediji iz Južne Amerike.

 

 

Pekerman je od 1994. do 2001. godine bio selektor Argentine do 20 godina, zatim je od 2004. do 2006. bio selektor Argentine, vodio je Toluku i Tigres, od 2012. do 2018. bio je na čelu Kolumbije, a od 2021. je vodio Venecuelu. Očekuje se da tokom dana Pekerman objasni razloge odlaska na pres konferenciji.