Vesti EURO 2024

Želeo sam da izbegnem Srbiju, moglo je da bude i bolje i gore: Kasper Hjulmand procenio rivale njegove Danske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 20:15
Selektor Danske, Kasper Hjulmand, u društvu Dragana Stojkovića i Gereta Sautgejta Guliver/AP Photo/Martin Meissner)
Selektor Danske, Kasper Hjulmand, u društvu Dragana Stojkovića i Gereta Sautgejta

Najbolji fudbaleri Srbije grupnu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, sledećeg leta, igraće sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije, a posle večerašnjeg žreba u Hamburgu stižu komentari sa svih strana. Jedan stiže od selektora ekipe sa severa Evrope, Kaspera Hjulmanda, za čiji pojam je grupa C nešto između teže i lakše od ostalih.

"Moglo je da bude i bolje i gore. Sve u svemu, dobro je što smo saznali imena rivala i sada ćemo moći da počnemo da se pripremamo. Jedva čekami, čekaju nas mnogo zanimljive utakmice“, rekao je Hjulmand za dansku TV2.

Priznao je selektor Danske da nije oduševljen što je iz četvrtog šešira dobio Srbiju za rivala. Naročito, ako se zna da su u opticaju bili i pobednici predstojećeg baraža kvalifikacija. 

"U poslednjem šeširu mogući protivnici su nam bili, pored ekipa iz baraža, još Srbija, Švajcarska i Italija. Želeo sam da izbegnemo ove tri selekcije. Srbija je dobar tim. Ali, ok, šta da se radi".

Iz prvog šešira vreba aktuelni vicešampion kontinenta Engleska, po opštem mišljenju prvi favorit grupe. 

"Nije mi baš ni Engleska bila favorit iz prvog šešira, ali je u neku ruku „kul“ što ćemo da se sretnemo sa njima. Malo smo podbacili kada smo poslednji put igrali protiv njih (1:2)".

Najviše se Hjulmand raduje što će šampionat početi protiv Slovenije, očigledno smatrajući da su "zmajčeki" potencijalno najlakši od izvučenih rivala. 

"Sviđa mi se što će nam to biti prva utakmica. Jako je važno da startujemo pobedom. Optimista sam kada je u pitanju meč sa Slovenijom. Dobri su i oni, znamo njihove kvalitete, ali bićemo spremni. Ako dobijemo tu utakmicu, napravićemo važan korak", ocenio je Kasper Hjulmand.