Vesti iz fudbala

Fil Jagelka objavio kraj profesionalne karijere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 17:15
Fil Jagelka AP photo
Fil Jagelka

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Fil Jagelka saopštio je danas da je odlučio da završi igračku karijeru, prenosi Skaj sports.

Jagelka (41) je igračku karijeru počeo u Šefild junajtedu. On je potom nastupao za Everton, Šefild junajted, Derbi i Stouk. 

Jagelka je na kraju prošle sezone napustio Stouk, a odlučio je da završi igračku karijeru, pošto nije mogao da pronađe angažman u nekom klubu.

 

 

Za reprezentaciju Engleske je odigrao 40 utakmica i postigao je tri gola. Igrao je za Englesku na Evropskom prvenstvu 2012. i Svetskom prvenstvu 2014. godine.

"Kao što vidite po tajmingu, pokušao sam da budem tu nešto duže i da vidim da li neko želi da mi pruži priliku da nastavim karijeru, ali nisu, i to razumem. Ja sam veoma ponosan na sebe što sam igrao fudbal u 40. godini", rekao je Jagelka za Skaj sports.

On je rekao da je ponosan što je nosio kapitensku traku Engleske.

"Uspeo sam da ostanem u Engleskoj i oko reprezentacije i nekako sam stigao do 40 nastupa. Postigao sam nekoliko golova i na sreću bio kapiten ekipe. Igrati za svoju zemlju je neverovatno dostignuće i to nisam očekivao", istakao je Jagelka.

On je dodao da još nije odlučio čime će se baviti u budućnosti.

"Uvek sam govorio da će kada se povučem biti samo golf, golf, golf. Ali sada ću napraviti malu pauzu. Da li ću otići u trenere? Ne znam", zaključio je Jagelka.