Vesti EURO 2024

Ne mogu sada da odem kad sam odveo Srbiju na EURO: Dragan Stojković ostaje selektor "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 11:52
Ne mogu sada da odem kad sam odveo Srbiju na EURO: Dragan Stojković ostaje selektor "orlova" MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković vodiće "orlove" i na predstojećem Evroskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine.

Iskusni stručnjak je to otkrio u razgovoru sa Mozzartsport.com u kojem je pričao i o mnogim drugim stvarima direktno povezanim sa njegovim radom i najboljom srpskom reprezentacijom.

"Moram da budem jako oprezan po pitanju izjava oko toga da li ostajem, da li idem, da li ću biti, da li neću biti. Pošto opet neki ljudi sebi daju za pravo, oni bolje znaju od mene. Ali u svakom slučaju, sad sam tu i ostajem tu", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i dododao:

"Hajde da ponovim, na pitanje da li sad idem ili ostajem: Kako, bre, sad da idem, kada sam odveo reprezentaciju na EP? Sad da odem, to bi bilo jako nefer. Neprofesionalno. Istina da mi ugovor ističe 31. decembra ove godine, ali on se automatski produžava plasmanom na Evrosko prvenstvo."

Selektor Stojković je pričao i o tome šta bi za njega bo uspeh na takmičenju koje Srbija čeka 24 godine, a za koje će protivnike u grupi dobiti na žrebu 2. decembra u Hamburgu.

“Da se napravi pomak. Treba prvo da vidimo grupe. Sigurno će biti teška, ali s kim god da igraš, očekivanja su da pobediš. Da napraviš iskorak. A, to je, naravno, da odeš u drugi krug. To je prva stepenica. Ali ima vremena o tome. Ne mogu danas da pričam šta će biti za sedam-osam meseci. Videćemo igrače u kakvom su stanju. Da li se pojavio neko na koga moramo da obratimo pažnju. Samo ne želim da se ponovi Katar, da idem sa rekonvalescentima na EP. Želim samo da mi igrači budu zdravi. Dobra je stvar što ćemo imati vremena za pripreme, pošto to nije bio slučaj prošlog novembra kada praktično nismo mogli ništa da uradimo, da korigujemo... Mislim da ćemo sad bar deset dana imati za pripreme. Imaćemo dovoljno vremena da se posvetimo jedni drugima, da utegnemo sve linije ili da te šrafove koji su možda malo labavi zategnemo ih onako kako treba", rekao je Stojković.