Vesti EURO 2024

Baloteli u svom stilu: Najbolji sam napadač kojeg ima Italija, očekujem poziv Spaletija!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 18:43
Italijanski fudbaler Mario Baloteli Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez, file
Italijanski fudbaler Mario Baloteli

Fudbaler Adane Mario Baloteli izjavio je da bi voleo da se vrati u reprezentaciju Italije i pomogne "azurima" na predstojećem Evropskom prvenstvu, pošto smatra da aktuelni šampion Starog Kontinenta nema boljeg izbora na poziciji napadača od njega.

Posle nešto lošijih partija u kvalifikacijama, Italijani su pošteno namučili da dođu do vize za EURO, pa je Baloteli odlučio da se nametne selektoru Lučijanu Spaletiju i iskoristi trenutak da pokuša da se vrati u nacionalni tim.

"Ako sam zdrav, smatram sebe najboljim napadačem kog Italija ima. Raspadori i Skamaka su igrali protiv Ukrajine i koliko puta su pucali na gol? Dva? Želim da se vratim u reprezentaciju. Nadam se pozivu. Video sam se sa selektorom Spaletijem nekoliko puta. Nešto smo se šalili kad smo se našli u Napulju, ali nismo ništa o ovome razgovarali", rekao je Baloteli za "TV Plej".

Temperamentni fudbaler poslednji put za Italiju igrao je pre pet godina. Za nacionalni tim sakupio je 36 nastupa i postigao 14 golova. Trenutno igra za Adanu Demirspor iz Turske, u čijem dresu je ove sezone postigao tri gola, dok je u karijeri nastupao između ostalih i za Inter, Milan, Mančester siti, Nicu, Liverpul i Olimpik Marsej.