Vesti iz fudbala

"Last dance": Lionel Mesi protiv Kristijana Ronalda poslednji put u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 18:11
Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi na El Klasiku Guliver
Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi na El Klasiku

Dve ikone fudbala će se susresti poslednji put u karijeri. Al Nasr i Inter Majami će odigrati meč u februaru što će ujedno biti i poslednji duel Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Svetski mediji su već obeležili ovaj susret kao "poslednji ples" (last dance) dva najbolja igrača u istoriji fudbala.

U pitanju je Rijad Sizon kup koji će se logično odigrati u glavnom gradu Saudijske Arabije. Na njemu će osim Mesija i Ronalda učestvovati i Al Hilal predvođen Aleksandrom Mitrovićem i Sergej Milinković-Savićem.

 

 

Argentinac i Portugalac su do sada u karijeri odigrali 36 utakmica. Mesi je slavio 16 puta, dok je na 11 mečeva pobedu odneo Ronaldo. Aktuelni igrač Inter Majamija je bio i bolji strelac u međusobnim okršajima. Tresao je mrežu 22 puta, dok Kristijano ima pogodak manje.

Poslednja utakmica ove dve fudbalske legende je odigrana početkom ove godine, kada je Ronaldo tek stigao u Saudijsku Arabiju. Pari Sen Žermen je bio bolji od "Zvezda Rijada" 5:4. Portugalac je postigao dva gola na tom meču, a Mesi jedan.