Vesti EURO 2024

Mađari prekretom osigurali "orlove": Soboslaj sa dva pogotka obezbedio prvo mesto u grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2023 17:09
Mađari prekretom osigurali "orlove": Soboslaj sa dva pogotka obezbedio prvo mesto u grupi Tanjug/Zsolt Szigetvary/MTI via AP

Mađarska je nakon preokreta slavila protiv Crne Gore na "Puškaš Areni" 3:1 (0:1) i tako samo osigurala reprezentaciju Srbije koja je mogla i porazom da se plasira na šampionat Evrope. "Orlovi" su na kraju odigrali 2:2 sa Bugarskom u Leskovcu.

Kada je u pitanju meč u Budimpešti, domaćin je imao inicijativu od samog starta. Pred gotovo punim stadionom, Mađari su želeli pobedom da završe kvalifikacije. Ipak, Slobodan Rubežić je šokirao sve kada je u 36. minutu doneo prednost gostima. To je ujedno bio i jedini šut Crnogoraca u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme je krenulo baš kao i prvo. Mađarska je nastavila da napada, a nagrada je došla u 64. minutu kada je Dominik Soboslaj poravnao na 1:1. Svega 120 sekundi kasnije igrač Liverpula je ponovo tresao mrežu golmana Mijatovića i tako doneo potpuni preokret timu.

Crna Gora je imala imperativ pobede, što je pokazala tek u poslednjih 15 minuta. Čak tri stopostotne šanse je Denes Dibuš uspešno odbranio i tako sačuvao prednost. Adam Nađ je u 93. minutu samo potvrdio pobedu domaćina i postavio konačan rezultat.

Mađarska je kvalifikacije završila kao prva u grupi G sa 18 bodova, dok je Srbija na drugoj poziciji sa 14. Crna Gora je ostala bez Evropsko prvenstva jer je ostala na trećoj poziciji sa 11 bodova.

Mađarska - Crna Gora 3:1 (0:1) 

Stadion: Ferenc Puškaš.
Sudija: Dani Makeli (Holandija).

Strelci: Soboslai u 64.  66. i Nađ u 93. za Mađarsku i Rubežić u 36. za Crnu Goru

MAĐARSKA: Dibus - Balog, Lang, A. Šalai - Bola, A. Nađ, Stajls, Ž. Nađ - Gazdag, Soboslai - Adam.

CRNA GORA: Mijatović - Rubežić, Savić, Vujačić - Vešović, Janković, Kuč, Camaj, Vukčević - Osmajić, Jovetić.

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa G

Srbija - Bugarska 2:2 (1:0)
/Veljković 16, Babić 82 - Rusev 59, Despodov 69/

Mađarska - Crna Gora 3:1 (0:1)
/Soboslaj 67, 68, A. Nađ 90+3 - Rubežić 36/

 

Standings provided by Sofascore