Vesti iz fudbala

Daćemo sve od sebe da pariramo Srbiji: Ilian Iliev očekuje da Bugarska pokaže karakter u meču u kom ništa ne mora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 15:20
Ilian Iliev drži konferenciju za medije Tanjug/Zsolt Szigetvary/MTI via AP
Ilian Iliev drži konferenciju za medije

Najboljim fudbalerima Srbije nedostaje samo još bod u sutrašnjem meču sa reprezentacijom Bugarske (15.00, TV Arena 1 Premium) da sa novoizgrađenog stadiona u Leskovcu ode na Evropsko prvenstvo 2024. godine, mada joj Mađarska može maksimalno olakšati posao u svom duelu sa Crnom Gorom. Dok komšijama ni pobeda ništa ne znači.

Bugari su odavno izvisili za direktan plasman na takmičenje u Nemačkoj, ne mogu ni u baraž za EURO, pa izabranici Iliana Ilieva, naslednika smenjenog Mladena Krstajića, mogu da povuku ručnu u zadnjih 90 minuta. Međutim, on traži suprotno. 

"Srbija ima igrače svetske klase, ali daćemo sve od sebe da im pariramo i ostvarimo pozitivan rezultat", poručio je selektor Bugarske po dolasku na jug Srbije. 

Uprkos burnim dešavanjima u pozadini, u FS Bugarske i oko njega poslednjih dana, iskusni stručnjak očekuje da se ekipa pokaže u lepom svetlu leskovačkoj publici. 

"Sve ono što se dešava kod nas u poslednje vreme nije dobro, ali verujem da igrači protiv Srbije mogu da pokažu karakter. Najvažnije je da budemo mirni i fokusiramo se na teren. Nemamo šta mnogo da dobijemo, ali svaka utakmica je nova priča. I kvalitet rivala je sam po sebi veliki motiv", poručio je Iliev. 

Grupa G, 10. kolo

Srbija - Bugarska 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Mađarska - Crna Gora 15.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore