Vesti iz fudbala

Nekada Pele, danas Endrik Felipe: Brazilac ima samo 17 godina i već igra za A reprezentaciju Brazila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 20:16
Endrik Felipe pozdravkja publiku Guliver/AP Photo/Bruna Prado)
Endrik Felipe pozdravkja publiku

Mnogi fudbaleri, ali i sportisti uopšte, završe karijere a da nikada ne obuku dres reprezentacije svoje države, a Endriku Felipeu to je pošlo za rukom sa samo 17 godina, tri meseca i 26 dana. Zato će maloletni fudbaler zauvek pamtiti meč rodnog Brazila i Kolumbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Ne samo što je ulaskom u 82. minutu učestvovao u pobedi (2:1) nego je postao deo odabranog društva, postavši četvrti najmlađi debitant u istoriji "karioka", selekcije čiji je broj titula planetarnih prvaka (5) pusta želja tolikih timova. 

Najmlađi reprezentativac zemlje "fudbala, sambe i kafe" u 21. veku stao je tako u isti red sa legendarnim Peleom, Eduom i Kurinjom, s tim da su njih trojica bili mlađi od Endrika kada su ih selektori kao klince bacali u najveću vatru. 

 

 

Njihov golobradi naslednik u ekipi Brazila dobio je tako najbolji mogući podstrek za dalji fudbalski rast, još kada se u julu, pošto napuni 18 godina, pridruži Realu imaće široko polje za napredak, sazrevanje i dokazivanje. 

Trenutno igra za Palmeiras, ali je već neko vreme pod ugovorom sa Madriđanima, za šta su "kraljevići" navodno uplatili ogromnih 60.000.000 evra, uz 12.000.000 eventualnih bonusa. Vreme će pokazati koliko je to isplativa investicija