Vesti iz fudbala

Kilijan Mbape od jedne objave na Instagramu zaradi i do 85.000 evra, slede ga Ramos, Pogba, Grizman...: U Top 10 i Modrić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 12:55
Kilijan Mbape proslavlja gol Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Kilijan Mbape proslavlja gol

Poznavaoci modernog marketinga i moći društvenih mreža znaju da "život" na Instagramu može da bude unosan biznis, pogotovo ako se radi o planetarno popularnim ličnostima, što fudbaleri svakako jesu.

Tako iz Japana stižu rezultati istraživanja uticaja igrača koji nastupaju u evropskoj Ligi šampiona, na osnovu kojih je sastavljena lista sa Top 10 najpraćenijih i najprofitabilnijih fudbalera. 

Prvo mesto drži Kilijan Mbape, jer golgeter Pari Sen Žermena uzima i do 85.000 evra po objavi. Prate ga Serhio Ramos (60.000), Paul Pogba (58.000), Antoan Grizman (43), Toni Kros (31), Robert Levandovski (22) i Luka Modrić (20,5), a na listi su još Kevin de Brujne (14), Erling Haland (12,5) i Kasemiro (11,5).

"Mbape se smatra jednim od najboljih igrača na svetu i jedna je od najtraženijih osoba za sponzorstva. Navodno zarađuje oko 18 miliona evra od različitih kompanija. Istaknuti fudbaleri imaju milione pratilaca, a njihov širok opseg privlačan je robnim markama koje se žele reklamirati. Fudbaleri koriste platforme poput Instagrama i TikToka za izlaganje proizvoda i stvaranje prihoda, a navijači će vrlo veroatno verovati njihovim preporukama", objasnio je predstavnik Japan 101, koji je objavio ovu analizu. 

Naravno, poredak bi bio drugačiji da su uzeti u obzir i mega traženi "pokretni panoi" u liku Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ali Portugalac igra u Saudijskoj Arabiji, a Argentinac karijeru privodi kraju u Sjedinjenim Američkim Državama.