Vesti iz fudbala

Lopta nije htela u gol, ali vratiće se sve u nedelju protiv Bugarske: Selektor Stojković sumirao meč u Belgiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 08:02
Selektor fudbalske reorezentacije Srbije, Dragan Stojković MN Press
Selektor fudbalske reorezentacije Srbije, Dragan Stojković

Nije lopta htela da uđe u gol na prijateljskom meču protiv Belgije u Levenu, ali biće prilike da se to promeni u nedelju u ključnom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Bugarske u Leskovcu.

To je u jednoj rečenici iz vizure selektora fudbalera Srbije, Dragana Stojovića, rezime susreta protiv zvanično pete selekcije na FIFA rang listi.

"Očekivali smo da imao dobru proveru i dobar trening protiv jake i snažne ekipe i mislim da osim rezultata možemo da budemo zadovoljni. Sve ono što smo želeli da uradimo smo i sproveli u delo. Meč je pomalo podsećao na onaj iz Budimpešte, čudno je kako lopta nije htela da uđe u gol, pogađali smo prečke i stative, ali nema veze, vratiće se već u nedelju protiv Bugarske", rekao je Dragan Stojković u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Gol odluke pao je već u prvom minutu nakon krupne greške Strahinje Pavlovića, što je Janik Karasko umeo da iskoristi i savlada Predraga Rajkovića.

"Praktično smo iz svlačionice krenuli sa 0:1, zatim smo na neki način, svesno prepustili rivalu posed, a mi bili strpljivi i čekali greške. Kako je utakmica odmicala i mi smo bili na sve većem nivou zbog čega i kažem da je ovo bila dobra provera. Ostaje nam samo da se vidi kakav je stepen povrede Nemanje Gudelja koji je osetio bol u mišiću zadnje lože, dok je Miloš Veljković dobio udarac u ćelo."

Neposredno pred početak meča u Belgiji iz UEFA je stigla informacija da je Fudbalskom savezu Srbije ublažena kazna i da će u nedelju na stadionu u Lekovcu, pored mališana, smeti da bude i još 2.000 navijača na tribinama.

"To je stvarno dobra vest jer niko ne voli da igra bez prisustva publike, kao što je to bio slučaj u sredu uveče u Belgiji. Verujemo da ćemo imati dobru podršku u Leskovcu, na igračima je sada da se dobro odmore i da završimo ove kvalifikacije onako kako smo želeli", rekao je Stojković.

Najboljoj reprezentaciji Srbiji za odlazak na Evropsko prvenstvo neophodno je da osvoji makar bod protiv poslednje selekcije u grupi, ali ni to čak neće biti nužni uslov ukoliko reprezentacija Crne Gore večeras na svom terenu ne savlada Litvaniju (20.45) i u nedelju Mađarsku.