Vesti iz fudbala

Belgija i Srbija ne igraju u Briselu nego u Levenu i to bez publike: Razlog su vremenske neprilike u Briselu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 08:02
Fudbalska reprezentacija Srbije FSS
Fudbalska reprezentacija Srbije

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Belgije i Srbije, koja je trebalo da se odigra u Briselu, zbog kiše je premeštena je u obližnji Leven, koji je udlajen 25 kilometara od prestonice Belgije (20.45, TV Arena 1 Premium).

Organizatori su zamolili predstavnice Fudbalskog saveza Srbije da se usled novih okolnosti ovaj udel odigra bez prisustva publike što su oni prihvatili.

 

 

"Zbog jake kiše poslednjih dana, sudije su odlučile da teren na stadionu "Kralj Boduen" nije za igru. Zbog toga je odlučeno da se prijateljski meč protiv Srbije odigra u Levenu. S obzirom na kratak rok i nemogućnost da se utakmica bezbedno organizuje u prisustvu navijača, utakmica će se igrati bez publike", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Belgije.

Ova odluka je doneta zbog izuzetno lošeg stanja terena stadiona "Kralj Boduen" i rizika da se još više pogorša u utakmici prijateljskog karaktera, a budući da Belgijanci na istom terenu u nedelju 18. novembra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekuju Azerbejdžan.

Istog dana, Srbija će na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu dočekati Bugarsku i na tom susretu joj je potreban i bod kako bi se prvi put od 2000. godine plasirala na EURO.