Vesti iz fudbala

Talentovani Australijanac Nestori Irakunda potpisao ugovor sa Bajernom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 15:54
Talentovani Australijanac Nestori Irakunda potpisao ugovor sa Bajernom Twitter/Bayern

Mladi fudbaler Adelajd junajteda Nestori Irakunda potpisao je dugoročni ugovor sa Bajernom, saopštio je danas šampion Bundeslige.

Ugovor će važiti od prvog jula naredne godine jer će Irakunda 9. februara 2024. godine proslaviti 18. rođendan, a Adelajd bi trebalo da inkasira tri miliona evra.

"Već neko vreme smo pratili igre Irakunde. Drago nam je da smo postigli dogovor sa njim i Adelajdom. Hvala rukovodstvu Adelajda na dobrim razgovorima. Ubeđeni smo da Nestori ima potencijal i da će biti veliko pojačanje u budućnosti", izjavio je danas direktor mladog razvojnog tima Bajerna Johen Sauer.

 

 

Krilni napadač Irakunda je reprezentativac selekcije Australije za igrače do 17 godina. On je rođen u Tanzaniji, vodi poreklo iz Burundija, rođen je u izbegličnom kampu, a sa tri meseca se porodica iselila u Pert (Australija), a zatim u Adelaid. Sa osam godina je počeo da ifgra fudbal, a sa 15 godina i 333 dana je 8. januara 2022. godine zaigrao u profesionlnoj ligi postavši šesti najmlađi igrač u istoriji. Do sada je odigrao 39 mečeva i postigao je devet golova i imao je dve asistencije za prvi tim Adelajda.