Vesti iz fudbala

Naravno da želimo Milera u timu: Tomah Tuhel u klin, uprava Bajerna u ploču

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.11.2023 15:38
Tomas Tuhel i Tomas Miler dogovaraju akciju Bajerna Guliver/AP Photo/Matthias Schrader
Tomas Tuhel i Tomas Miler dogovaraju akciju Bajerna

Trener Bajerna, Tomas Tuhel, izjavio je danas da je napadač Tomas Miler legenda kluba i dodao da očekuje da će iskusni fudbaler da nastavi da igra u vrhunskoj formi, prenose nemački mediji.

"Tomas je sastavni deo našeg tima, ikona kluba, igračka legenda", rekao je Tuhel.

Miler (34) ima ugovor sa Bajernom do kraja sezone. Pojedini nemački mediji objavili su da Bajern ne planira da ponudi Mileru produženje saradnje po isteku sadašnjeg ugovora.

"Naravno da želimo Milera u timu, podrazumeva se da želimo da nastavi da igra za Bajern. On je trenutno u odličnoj formi, želi da trenira, želi da igra. Zašto ne bi nastavio da igra na najvišem nivou?", dodao je Tuhel. 

Nemački mediji podsećaju na nedavnu izjavu predsednika Bajerna, Herberta Hajnera, koji je rekao da klub ceni Milera, ali da neće da žuri sa novim ugovorom. Miler je ranije najavio da želi da igra do juna 2025. godine.

On je član Bajerna od 2008. godine. Miler je za prvi tim kluba iz Minhena odigrao 680 utakmica i postigao je 237 golova. Sa Bajernom je osvojio 32 trofeja.

Za reprezentaciju Nemačke nastupio je na 126 mečeva i 45 puta se upisao u listu strelaca. Sa reprezentacijom Nemačke bio je svetski šampion 2014. godine.