Vesti iz fudbala

Endrik u velikoj formi: Novim golom doveo Palmeiras na čelo šampionata Brazila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.11.2023 14:57
Endrik u velikoj formi: Novim golom doveo Palmeiras na čelo šampionata Brazila Tanjug/AP Photo/Andre Penner, File

Napadač Palmeirasa Endrik, koji će narednog leta obuči dres Reala, novim golom odveo je svoj tim na čelo tabele brazilskog šampionata.

Palmeiras je novi lider brazilske Serie A posle 34. kola i to zahvaljujući još jednoj odličnoj partiji i golu tinejdžera Endrika. Mladi napadač, koji će narednog leta, kada bude napunio 18 godina, obući dres Real Madrida, ubeležio je asistenciju i gol u 59. minutu za trijumf protiv Internasionala 3:0 i dolazak na čelnu poziciju. Doduše, Botafogo, koji je u seriji od četiri poraza, ima dva meča manje i tri boda manje od lidera.

Tinejdžer je ove sezone na 47 mečeva u svim takmičenjima postigao 12 golova, a posebno je bio efikasan u poslednje vreme jer je na četiri meča isto toliko puta zatresao mrežu. Španski gigant prati igre svog napadača, a posebno su zadovoljni jer je dobio poziv u A selekciju Brazila.

 

 

Selektor "Selesaoa" je uvrstio Endrika na spisak igrača za duele sa Kombijom i Argentinom u kvalifikacijama za SP 2026. godine i ako kroči na teren, Endrik će postati drugi najmlađi igraču selekciji Brazila posle Ronalda Nazarija.