Vesti iz fudbala

Mesi, Ronaldo i Nadal ne trebada budu uzor mladima: Bojan Krkić ima zanimljivo razmišljanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 10:05
Bojan o filmu "Bojan Krkić, iza osmeha" MN Press
Bojan o filmu "Bojan Krkić, iza osmeha"

Najbolji sportisti sveta poput Lionela Mesija, Kristijana Ronalda ili Rafaela Nadala ne treba da budu uzor mladima, jer su u pitanju posebne osobe koje su izgradile svoj životni i profesionalni put, kaže nekadašnji fudbaler Barselone, Bojan Krkić.

Bivši španski reprezentativac srpskog porekla, koji je prošle godine završio karijeru nakon ćega je otkrio da je patio od anksizonosti i depresije, snimio je dokumentarni film pod nazivom "Bojan Krkić, iza osmeha" u kojem je izneo svoje stavove o odrastanju mladih sportista.

"Sve se promenilo i ubrzalo poslednih godina. Nekada su dečaci juniorskog uzrasta dobijali mogućnost da treniraju sa rezervnim timom nekog kluba i nisu spavali noćima pre toga. Danas je drugačije. Sad dečaci od 15 godina već žele da nastupaju u rezervnim timu, a kada napune 16 odmah hoće da se priključe seniorskom sastavu. Dakle, došli smo u situaciju da su takve stvari postale normalne, što nije dobro. To mora da se zaustavi i promeni", rekao je Krkić.

Fudbaler koji je ponikao u čuvenoj školi Barselone "Masiji" naglasio je da svaka osoba za sbe mor ada pronađe pravi put inače lako može da se izgubi u profesionalnom sportu.

"Razlog zašto sam želeo da snimim ovaj dokumentarac nisu samo fudbalski navijači, već i mladi ljudi kojima želim da objasnim da Lionel Mesi ne treba da im bude uzor. Ne samo on, nego ni Kristijano Ronaldo, niti Rafel Nadal, na primer. Oni su posebni i ne mogu svi da očekuju takav uspeh. Svaki čovek mora da ima svoj put", rekao je Krkić i zatiom pričao o svojoj karijeri:

"Činjenica je da sam postigao 84 gola, a mogao sam da ih dam 200. Ali suština je u tome što treba da mislim o onome šta sam postigao, a ne o onome što nisam."