Vesti iz fudbala

Đerar Pike otkrio: Bojan Krkić je odlučio da se penzioniše

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.03.2023 12:29
Đerar Pike otkrio: Bojan Krkić je odlučio da se penzioniše MN Press

Nekadašnji španski reprezentativac Bojan Krkić Perez objaviće u četvrtak da prekida igračku karijeru, prenose španski mediji. Fudbalski klub Barselona organizovaće za dva dana svečanost u čast Krkića, koji je odlučio da se penzioniše, a ovu vest je objavio bivši kapiten Katalonaca Đerar Pike otkrio u jednoj emisiji.

Krkić (32) je rođen 28. avgusta 1990. godine u Španiji, a sin je bivšeg srpskog fudbalera Bojana Krkića, koji je nekada igrao za OFK Beograd, Sutjesku, Rijeku i niški Radnički. Zanimljivo je da je po četvrtom kolenu rođak Lionela Mesija, jer vode poreklo od istih čukunpredaka Marijana Pereza Miraljesa i Terese Ljobrere Mingue.

Bojan Krkić Perez je ponikao u Barseloni, a za prvi tim katalonskog kluba debitovao je sa 17 godina i 19 dana. On je za prvi tim Barselone odigrao 163 utakmice i postigao je 41 gol. Sa Barselonom je osvojio 10 trofeja, ali nije ispunio očekivanja zbog čega je 2011. napustio ekipu sa "Nou Kampa". 

Potom igrao za Romu, Milan, Ajaks, Stouk, Majnc, Alaves, Montreal i Visel Kobe. Krkić je pre nekoliko nedelja raskinuo ugovor sa japanskim klubom i tako stavio tačku na karijeru u kojoj je odigrao 433 utakmice uz 93 gola. Prošao je i sve omladinske selekcije Španije, a za seniorski tim "crvene furije" odigrao je samo jedan meč, pa zato nije mogao da igra za Srbiju.

Bojan će izvesno ostati u fudbalu jer je pre dve godine dobrio master na sutdijama za Sportski menadžment na Institutu "Johan Krojf".