Vesti iz fudbala

Bajer "štiklirao" i Frajburg: Tim iz Lverkuzena ponovo zaposeo vrh tabele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.10.2023 19:30
Bajer "štiklirao" i Frajburg: Tim iz Lverkuzena ponovo zaposeo vrh tabele Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Fudbaleri Bajera opet vode kolo u Bundesligi, pošto su u zadnjem meču 9. kola prvenstva Nemačke na svom terenu bili bolji od Frajburga - 2:1 (1:0), što im je donelo rotiranje sa "večitim šampionom" Bajernom na vrhu tabele.

Tim iz Minhena nije dugo gledao konkurenciju sa visine, jer je ekipa iz Leverkuzena vezala petu pobedu i nastavila sjajan niz, započet remije sa svojim najvećim takmacem u ovosezonskoj borbi za nacionalnu titulu.

Gosti su samo u konačnom broju šuteva u gol (4:4) bili egal sa izabranicima Ćabija Alonsa, a u svemu ostalom su kaskali za nadahnutim protivnikom. Pa i u onom najvažnijem - realizovanim šansama. To što je Manuel Gulde slobodnjak iz skraćenog kornera Vićenca Grifa, glavom, sproveo u mrežu bilo je dovoljno samo za polovljenje minusa u 70. minutu. 

Pre toga je Florijan Virc fantastično solo probijanje po desnom boku krunisao tačnim udarcem iz kaznenog prostora (36), a Jonas Hofman (60) iskoristio asistenciju prethodnog strelca za svoj tim, istina uz nenamernu pomoć golmana Autobula, kom se lopta odbila od leđa. 

U drugom duelu, Ajntraht i Borusija iz Dortmunda su se smenjivali u kapitulacijama, a kako je tim iz Frankfurta dva puta gubio prednost na kraju su "milioneri" odneli bod sa ovog gostovanja - 3:3 (2:1). Marmuš u 8. (iz penala) i 24, minutu, plus Šaibi (68) pogađali su u ime domaćina, dok su se Sabicer (45+1), Mukoko (54) i Brant (82) potrudili da Borusija ipak ne napusti nezadovoljna grad na Majni. 

Standings provided by Sofascore